Vés al contingut
1

El ple de Pineda aprova per unanimitat una moció per fer possible la participació ciutadana als plens municipals

El ple de Pineda aprova per unanimitat una moció per fer possible la participació ciutadana als plens municipals. Concretament, la moció proposa «Obrir una comissió de treball on siguin presents tots els grups municipals per tal de treballar un nou reglament de participació ciutadana que millori la participació dels pinedencs i pinedenques».  La moció ha estat presentada conjuntament per ERC, Junts per Pineda i Pineda en Comú. El govern, de PSC i PP, s'hi ha afegit després de negociacions per consensuar el text de la moció.

Des de l'oposició, ERC, Junts i Pineda en Comú han fet un comunicat de valoració i Ràdio Pineda ha parlat amb tots els portaveus. Destaquen que els tres grups de l'oposició s'hagin posat d'acord í que les negociacions han el govern hagin fet possible donar llum verda a la moció.

Mònica Palacín, d'ERC, ha dit que el reglament de participació datava de 1991 i era obsolet. Ara treballaran per que a participació ciutadana sigui possible amb diversos mecanismes, i entre aquests als plens

Noemí Llorens, de Junts per Pineda, ha destacat que el govern s'hagi adherit, per fer possible la participació ciutadana als plens. Ha recordat que des de Junts aposten per per canviar alguns documents d'organització, com van proposar amb el ROC (de comptes) el passat mandat, i ara l'aposta és la paricipació

Marcos Ortega, de Pineda en Comú, ha destacat que estan satisfets que hi hagi voluntat de treballar conjuntament per la participació ciutadana. Ha dit que a la Comissió cada partit podrà fer les aportacions per renovar el reglament.

La primera Tinent d'Alcalde, Sílvia Biosca, del PSC, ha dit que estan satisfets d'haver arribat a un acord amb l'oposició, i que treballaran pel conjunt del Reglament de Participació. La participació -ha dit- «no només als plens perquè és important fer que la ciutadania s'impliqui en molts àmbits». Ha afegit que la comissió de treball por ser molt útil per valorar totes les formes de participació, i ha dit que serà molt positiu aquest treball conjunt.

També des del govern, Diego Sánchez, del PP, s'ha mostrat satisfet de l'acord. Ha dit que és important posar-se a treballar i poder aplicar, de forma conjunta, mètodes de participació a través de la Comissió de Treball.

 

Podeu consultar íntegrament el comunicat de l'oposició al document adjunt.