Vés al contingut
1

Més de 2’2 milions de turistes han visitat el Maresme durant el 2023

 

Foto d'arxiu.

 

S'han registrat més de 7,7 milions de pernoctacions durant el 2023, la majoria en hotels i pensions. El 53,3% dels turistes han estat de proximitat, mentre que el 46,5% eren estrangers. Pel que fa a la tipologia d'allotjament, els que acumulen més ocupació a la comarca han estat els hotels i les pensions, amb més d'1,5 milions de viatgers i 5,3 milions de pernoctacions, superant les dades de l'any anterior.

 

Pel que fa als càmpings, s'han registrat més de 666.000 turistes i 2,4 milions de pernoctacions; i el turisme rural ha rebut gairebé 4.000 turistes que han suposat 9.000 pernoctacions.


 

El 53,3% dels turistes que han passat les seves vacances al Maresme han estat de proximitat i el 46,5% estrangers. Es tracta de la comarca de la província de Barcelona que més atrau als turistes, per darrere del Barcelonès, concentrant el 33,6% de la demanda. També és la que registra una estada mitjana més elevada, fregant les 4 nits en els viatgers estrangers i superant les 3 en el turisme domèstic. Segons l'informe del LABturisme, la recaptació de la taxa turística al Maresme ha superat els 4,1 milions d'euros.

 


 

Perfil del turista a la província de Barcelona

La majoria de turistes que visiten la província de Barcelona són de proximitat, d'altres punts de Catalunya, superant el milió de persones. Tanmateix, l'increment més important en viatgers i pernoctacions de turisme domèstic és el provinent de la Comunitat de Madrid, amb 230.604 viatgers i més de 446.000 pernoctacions.

Els turistes estrangers que visiten la regió provenen principalment del Regne Unit, seguit de França i Alemanya. Més de 248.000 turistes americans i italians visiten l'entorn de Barcelona, però la majoria dels que es queden a passar la nit són dels Països Baixos i Polònia; gairebé arribant al milió de pernoctacions.

Pràcticament el 62% dels turistes són homes i el 80% venen acompanyats de la parella o la família i en grups de 4 persones. L'edat mitjana dels viatgers és de 43 anys i més d'un 51% han repetit el lloc de vacances en els darrers 10 anys. La satisfacció dels viatgers és manté igual de positiva que al 2022, amb 8,4 punts sobre 10.