Vés al contingut
1

Mònica Palacín (ERC): «Volem que el govern inclogui les nostres propostes al PAM i que sigui una eina útil»

 

Escolta l'entrevista a Mònica Palacín


 

Ràdio Pineda ha continuat el cicle d'entrevistes amb els portaveus municipals de l'Ajuntament de Pineda. Avui hem entrevistat a Mònica Palacín, portaveu d'ERC i diputada al Parlament de Catalunya que ha dit que «el PSC arrossega una dinàmica de dir que compta amb tothom, però en realitat, governa sense tenir en compte la resta de partits de l'oposició».

 

Ha explicat que sempre han fet propostes i enguany, l'equip de govern ja té totes les propostes d'ERC per incloure al Pla d'Acció Municipal, i perquè tingui en compte les seves idees». Mònica Palacín ha dit que «algunes només necessiten de la voluntat política per part del govern, i no cal partida pressupostària, i d'altres necessiten pocs diners». En l'entrevista ha explicat que «esperen que algunes siguin ateses». Malgrat tot,  ha dit que «la proposta del PSC sembla un programa electoral, que a més, inclou aspectes del dia a dia» i en canvi, hauria de ser una «eina per retre comptes amb la ciutadania».

 

Ha afegit que «l'equip de govern els ha dit que els agraden moltes propostes» però ara demana «que les accepti i les inclogui al PAM i que siguin efectives, no només intencions».


 

També ha a defensat polítiques per trobar nou sòl per a habitatges de lloguer públic, com a punt destacat de les seves propostes. També ha dit que «entén les queixes de veïns davant l'augment de l'IBI de Pineda» i ha afegit que «s'hauria pogut preveure un augment d'impostos just després de la pandèmia, i no fer un augment tant sobtat durant el 2024».


 

Ha defensat els espais participatius com ara la creació del Consell de les Persones Grans i reformular la participació del jovent de Pineda en coordinació amb el Consell de Joves. També proposen impulsar la creació de la Taula de Cultura i de les Arts i també impulsar un pla cap al residu zero que impliqui ciutadania, empreses i comerç local, entre altres mesures. També ha destacat la necessitat de treballar per a tenir una residència municipal per a la gent gran i ha afegit que l'Ajuntament podria buscar una solució a un edifici que es troba a mig fer al carrer Illes Balears, que es troba immers en un litigi entre la propietat i l'empresa que havia de fer el servei, justament d'un centre per a gent gran. Ha dit que l'Ajuntament podria intentar comprar-lo i lluitar perquè fos municipal.

 

També ha defensat a Pere Aragonès com a candidat a les properes eleccions al Parlament. Mònica Palacín ha dit que ERC té "un gran candidat", en referència al president de la Generalitat, de qui en remarca la capacitat de "gestió" al capdavant de l'executiu que «està en minoria i té enfront una oposició molt dura».