Vés al contingut
1

Marcos Ortega (Pineda En Comú): «Al Pla d'Acció Municipal que prepara el govern li falten compromisos forts»

 

Escolta l'entrevista a Marcos Ortega

 


 

El regidor portaveu de Pineda En Comú, Marcos Ortega, ha dit avui a Ràdio Pineda que el govern del PSC i el PP ha presenta a l'oposició un Pla d'Acció Municipal on «falten compromisos forts». Tot i així, ha destacat la porta oberta a la participació que hi ha hagut amb la resta de l'oposició. En aquest sentit ha explicat que els comuns han presentat 70 propostes al PAM i el govern els ha presentat la seva. Ara estan pendents d'acabar-ho de debatre, segons ha dit Marcos Ortega, que ha fet referència a les «accions» més necessàries per Pineda.

Marcos Ortega ha dit que cal el compromís de fer residència municipal pública per a la gent gran. També ha parlat de política d'Habitatge. Ha dit que «falta lideratge»

En aquest sentit, ha criticat que no s'estan regulant els habitatges turístics, ja que ha Pineda n'hi ha 800. En canvi, ha criticat que la borsa de lloguer només hi ha 30 habitatges. Defensa que el sistema per obtenir pisos socials ha de ser un bon pacte amb propietaris. «L'Ajuntament pacta amb els propietaris un millor preu, però alhora garanteix el cobrament i el bon manteniment de l'habitatge».  Aquest sistema ja existeix a Pineda, però defensa que s'ha de potenciar per aconseguir més pisos a la Borsa de Lloguer.


 

En l'entrevista a Ràdio Pineda, Marcos Ortega també ha parlat de l'entrada al govern municipal del PP. Ha dit que els «va sobtar» i ha fet una valoració negativa, ja que ha lamentat que «el PSC es diferenciï del que fa el seu partit a nivell de Catalunya, en què els socialistes fan una aproximació cap a partits progressistes i d'esquerra». També ha dit que «entrant el PP al govern, ja queda descartada la incorporació dels Comuns al govern»


 

D'altra banda, en l'entrevista Marcos Ortega ha demanat «més compromís per la transformació verda: «no hi ha voluntat d'instal·lació de plaques solars als edificis municipals».

Ha parlat també de la necessitat de promocionar el Polígon Industrial per afavorir la instal·lació d'empreses al municipi i generar més llocs de treball. Un altre aspecte que ha defensat és que «s'ha de facilitar el tema burocràtic i els permisos per obrir un negoci, que a Pineda és molt més lent que altres municipis». «És un problema que anem arrossegant de fa anys», ha dit Marcos Ortega.


 

Pel que fa al debat sobre l'IBI, valora que la ciutadania es mobilitzi i s'interessi per la política. Ha dit que l'IBI s'havia de pujar de forma gradual, no de cop. I ara «donem un marge ja què el PAM el govern ens permet negociar»

Marcos Ortega ha avançat que preparen un acte dels Comuns a nivell del Maresme que es farà divendres a Pineda. Volen posar damunt la taula els problemes del territori, i esperen la presència de responsables del ministeri Transició Ecològica.


 

A nivell català, ha parlat de les negociacions pels pressupostos de la Generalitat. Ha dit que hi ha molts aspectes a tractar, però que «la línia vermella dels Comuns és el Hard Rock, perquè reflecteix el model que no volen per Catalunya: per despesa energètica i d'aigua, perquè un gran casino genera màfies i ludopaties i perquè el territori no el vol».

Podeu tornar a escoltar l'entrevista a www.radiopineda.cat i l'enllaç a Històries d'Instagram de @radiopineda