Vés al contingut
1

El Consell Comarcal aprova una moció de suport a la pagesia al Maresme

 

 

Ens estem quedant sense pagesia perquè no hi ha relleu generacional i cada vegada queden menys espais agrícoles a la comarca”. Així ho ha dit el president del Consell Comarcal, Francesc Alemany.

El Consell Comarcal del Maresme ha aprovat una moció de solidaritat amb la pagesia en la qual també es demana la implicació, col·laboració i coordinació de les diferents administracions (catalana, espanyola i europea) per trobar les solucions als reptes que afronta el sector primari.


El text demana promoure les eines necessàries per la recuperació d’espais agraris abandonats i facilitar el relleu de les explotacions agràries actuals.


 

La moció -presentada conjuntament per Junts, ERC, PSC, PP, En Comú Podem, CUP i APL- considera prioritari actuar, valorar la feina fonamental de produir aliments i posar els mitjans per resoldre els problemes amb què es troba el sector: preus per sota del cost de producció, l’afectació de la sequera i el canvi climàtic als cultius, la dificultat per tenir relleu generacional, l’excessiva burocratització imposada des de les diferents administracions, la falta d’acompanyament per part de les administracions i els danys causants per la fauna cinegètica.