Vés al contingut
1

El sector de la pagesia representa el 0,4% dels treballadors autònoms de Pineda

 

Foto. Pep Basart


 

Pineda té 9600 persones ocupades, i per sectors, la pagesia només representa el 0,4%. Com a autònoms, en concret a Pineda, només 40 persones cotitzen a la Seguretat Social com a agricultors. Per sectors, el més nombrós és el sector serveis, amb 1335 persones ocupades, el sector de la construcció amb 360 persones, i 135 a la indústria.

Cal destacar que la majoria de pagesos de Pineda treballen per compte propi i sovint no tenen treballadors a compte o ben pocs. Les explotacions agràries a més, són de mida petita.

 

1


 

1

 

 

Pineda havia estat històricament una població on l'agricultura havia tingut un pes molt important, essent el sector més destacat de la riquesa del municipi. Els canvis durant els anys 60 i posteriors, van fer canviar completament els sectors econòmics locals. Primer va ser la indústria i després del sector del turisme i serveis que van fer bascular completament l'economia de Pineda i dels pobles de l'Alt Maresme. Cal destacar que Pineda té 3800 places hotelers i 3400 places als càmpings del poble, el que dona una idea del pes que té aquest sector.

 

1
Fotos. Pineda de Mar desapareguda.

 

1

 

1


 

El total de terres llaurades i conreades de Pineda no arriba a les 40 hectàrees

La majoria són terres de conreus d'hortalissa, un total de 33 hectàrees, mentre que hi ha 5 hectàrees més en conreus en hivernacles i consten 3 hectàrees més com a pastures. No consta cap explotació agrària.


 

Cal destacar que Pineda conserva però el Sindicat Agrícola que manté molta activitat comercial, de Pineda i altres poblacions veïnes.