Vés al contingut
1

Protesta a les portes de l'Ajuntament per l'increment de l'IBI

Protesta ciutadana a la plaça Cataluya de Pineda, davant de l'Ajuntament, per l'increment de 25% de l'IBI. S'ha fet aquest matí amb crits de "Alcalde al balcón, a dar la explicación" i "Estamos hartos de tanto atraco". S'ha convocat per xarxes socials i ha aplegat una setantena de veïns i veïnes amb pancartes.

 

Ràdio Pineda ha pogut parlar amb la Laura i la Mariluz, dues de les portaveus de la protesta. Han explicat que «la pujada abusiva d’impostos com l’IBI o les escombraries» ha fet que sortissin al carrer. També en Pere, un altre dels manifestants, ha dit que «entenen que s'han de pagar impostos» però es queixen de la pujada de cop: «S'hagués pogut fer un 2% cada any». Han demanat a l’equip de govern que «mirin més pel poble». L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha decidit reunir-se amb dos dels portaveus dels manifestants. Han mantingut una trobada al despatx d'alcaldia.


 

També en declaracions també aquest matí a Ràdio Pineda, l’alcalde, Xavier Amor ha dit que «entén als ciutadans», però novament ha recordat que l’Ajuntament va congelar impostos des de l’any 2016, que la crisi per la pandèmia va frenar més endavant pujar-los, però ara calia «per mantenir serveis». El segon motiu que ha donat és que «l'arquitectura econòmica dels ajuntaments no els permet fer front a totes les despeses i cal un finançament correcte als ajuntaments. També d'altres administracions tenen deutes amb l'Ajuntament, i això també fa que manquin recursos».

 

 

Xavier Amor: "Hi haurà ajuts per pagar l'IBI" Escolta AQUÍ l'entrevista

Ha recordat que l'impost es paga segons les propietats que es tenen: «a més propietat, més es paga». Ha remarcat que els ajuts seran per qui ho necessiti i a més «serà molt més fàcil poder sol·licitar l'ajut». Ha dit aclarit «que no tots els preus han pujat, ni tots els imports són d'increments del 25%. També ha dit que «l'IBI es paga en tres rebuts, i a la majoria de domicilis s'arribarà a pujar uns 20€ per rebut», segons ha aclarit. Tot i així, ha argumentat que no pot respondre una a una les queixes a xarxes socials i properament faran públic com funcionaran els ajuts.

 

 

1

 

1