Vés al contingut
1

Marcos Ortega (PEC): «Volem que l'Ajuntament pacifiqui els carrers i millori l'eficiència energètica»

 

Escolta l'entrevista a Marcos Ortega

 

 

Ràdio Pineda ha començat avui dimarts el cicle d'entrevistes amb els portaveus municipals de l'Ajuntament de Pineda. En aquest cicle, els portaveus de cada grup municipal fan balanç dels primers mesos del nou mandat i de l'aprovació del pressupost municipal que es porta al ple del mes de desembre.


 

Avui hem entrevistat a Marcos Ortega de Pineda en Comú que ha destacat la bona entesa entre tots els grups municipals i ha afegit que han fet propostes a l'equip de govern per incloure al pressupost de 2024 i també al Pla d'Actuació Municipal. Marcos Ortega ha explicat que hi ha propostes en matèria de medi ambient i d'urbanisme. Ha destacat la demanda per instal.lar plaques solars en edificis municipals i fomentar les condicions per apostar per l'energia renovable entre privats i industrials. També ha demanat un estudi d'eficiència energètica a l'Ajuntament de Pineda.

 

També ha dit que una proposta és aprofundir en la transformació urbanística de Pineda, pacificant els carrers amb una visió més moderna que afavoreixi els ciutadans que van a peu i en bicicleta.

Demana fer un pla de mobilitat per definir bé com ha de ser Pineda, amb perspectiva de gènere, més espai, més llum i una mirada més verda.

També ha dit que «vol que l'Ajuntament tingui més consells de participació actius i aposten per repetir els pressupostos participatius municipals». Durant l'entrevista també ha demanat posar-se a treballar per canviar els usos del polígon de Mas Roger i afavorir que puguin venir més empreses digitals, logístiques per posar dos exemples.


 

Marcos Ortega ha dit que «esperen la resposta de l'equip de govern i podrien votar a favor del pressupost de 2024 si s'accepten propostes que han fet al PAM».


 

L'ordre de les entrevistes és de menys a més representació a l'Ajuntament de Pineda

Dimarts 28 de novembre – Marcos Ortega, de Pineda en Comú

Dimecres, 29 de novembre – Diego Sánchez, del Partit Popular

Dijous, 30 de novembre – Noemí Llorens, de Junts per Pineda

Divendres 1 de desembre – Mònica Palacín d'ERC

Dilluns 4 de desembre - Xavier Amor, del PSC



 

Les entrevistes s'emeten en directe a les 8,40 i les podreu recuperar íntegrament a www.radiopineda.cat