Vés al contingut
1

Les famílies, afectades per la pujada de preus del material escolar

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) calcula que les famílies gastaran de mitjana uns 500 euros per fill a la tornada a l'escola aquest curs. Això inclou les compres necessàries de llibres de text i material escolar i no té en compte altres partides com la matrícula, les quotes de l'escola, les extraescolars i el menjador. El val de 100€ de la Generalitat ha estat un ajut, però no ha solucionat el problema. I és que pares i mares noten com els preus han pujat progressivament, respecte l'any passat. Escoltem el testimoni de la Marta, la Yariksa i la Laura, mares d'infants a primària i secundària, a ACN.

 

Per la seva part, les Associacions Federades de Famílies d'Alumnes de Catalunya (aFFaC) estimen que les quotes escolars s'han encarit entre un 5 i un 10% els últims anys. La presidenta de l'associació, Belén Tascón, lamenta que el val de 100 euros impulsat des del Govern no ha servit per pal·liar les despeses de la tornada a l'escola,

 

En un context d'inflació, el Govern va anunciar un val de 100 euros per al curs 2023-2024 per a les famílies amb alumnes de primària en centres públics o concertats. El val es pot bescanviar a establiments que va fixar el Departament d'Educació (també a Pineda) per material d'escriptura, papereria, llibres de text, literatura infantil i juvenil, diccionaris, calculadores, motxilles, estoigs i jocs educatius, entre d'altres.