Vés al contingut
1

Fins diumenge podeu visitar l'exposició 'Cartells de Pineda de Mar' de l'artista Josep Perpiñà

Fotos: Ràdio Pineda

 

Escolta AQUÍ l'entrevista

 

 

Ja podeu visitar l'exposició de 'Cartells de Pineda de Mar' de l'artista Josep Perpiñà i que podeu visitar fins l'1 d'octubre, a l'espai Tharrats de Can Comas.

L'exposició, molt recomanable, repassa l’etapa pinedenca de l’artista Josep Perpiñà, iniciada l’any 1972 i mostra una trentena de cartells que Perpiñà ha dedicat a Pineda de Mar en diferents etapes i moments.

Josep Perpiñà ha explicat a Ràdio Pineda que ha gaudit molt preparant la mostra i ha dit que l'ha fet en dos etapes: una, distribuint la obra, i l'altre etapa fa referència a l'obra gràfica que està exposada dins d'unes vitrines. L'artista també ha dit que tothom que vingui a veure-la li evocarà molts records i vivències a través dels cartells.

 

1

 

L'alcalde de Pineda Xavier Amor ha agraït la col·laboració i la generositat de l'artista amb Pineda, tant a la seva etapa com a mestre a l'escola Sant Jordi i també com artista. Amor ha destacat el treball de Perpiñà amb les entitats del poble i l'Ajuntament.

I la Regidora de Cultura Verònica Rebollo ha destacat el vincle de Josep Perpiñà amb Pineda i també ha volgut destacar la disposició de l'artista, més enllà de l'exposició, de dissenyar el cartell i la samarreta solidària de la Festa Major.

 

 

 

Josep Perpiñà i Citoler

Neix a Girona el 7 de març de 1945. S'inicia ben aviat en els secrets de les arts, en el taller familiar, sota el mestratge del seu pare. Cursa estudis elementals de dibuix, pintura i escultura a l'Escola Municipal de Belles Arts de Girona; més tard estudia a la Facultat de Belles Arts de Barcelona, on es llicència. L'any 1969 va a París amb una beca de la Dotació d'Art Castellblanc.

 

Ningú més ha pintat Pineda com Josep Perpinà. Ha pintat el poble en multitud d'ocasions. Ha fet pintures i obres de cartelleria per a l'Ajuntament de Pineda i diverses entitats, entre les que hi ha el Centre Cultural, la Colla de Geganters i Grallers, moltes festes populars, la Festa Major de Pineda, l'elecció de la Pubilla de Catalunya, el Nadal, el Carnaval o la Diada de l'11 de Setembre. També és autor de cartells promocionals i turístics de Pineda que s'han convertit en icones de la població. Josep Perpilñà ha explicat que ha fet més de 100 cartells per Pineda i ha fet servir tècniques molt diferents. Josep Perpiñà també ha dit que li ha agradat fer cartells perquè «trenca amb la seva obra habitual i li permet experimentar entre moltes altres tècniques i sempre surten coses noves».

L'exposició «Cartells de Pineda de Mar» es podrà visitar fins l’1 d’octubre. Durant la Festa Major, els horaris seran de divendres a diumenge, de 10h a 14h i de 18h a 20h.

 

 

1

2

 

3

 

4