Vés al contingut
1

Josep Perpiñà: «El cartell de la Festa Major és un pregó elaborat amb pintura i pinzells'

Foto: Ràdio Pineda

 

Escolta AQUÍ l'entrevista a Josep Perpiñà


 

L'artista Josep Perpiñà ha donat el tret de sortida als actes de la Festa Major de Pineda des del balcó de l'Ajuntament, amb la plaça plena de ciutadans i en una nit molt càlida i xafogosa. Acompanyat de l'alcalde de Pineda Xavier Amor, la regidora de cultura Verònica Rebollo, membres i representants del consistori i del Pubillatge pinedenc, l'artista gironí, molt vinculat amb Pineda, explicava des del balcó de l'Ajuntament que el cartell que ha dissenyat per la Festa Major de Pineda és un pregó elaborat amb les seves eines de treball habituals com són la pintura i els pinzells. Perpinyà explicava amb entusiasme que el cartell d'aquest any és el germà petit del cartell que va pintar per la Festa Major de l'any 1983. es porten 40 anys de diferència i tot que pregonen el mateix ha dit que el contingut és diferent. El cartell d'aquest any es converteix, segons ha dit l'artista «en una petita galeria d'art al aire lliure'

Josep Perpinyà ha explicat que el cartell l'ha dividit en 3 parts: el text, la silueta de l'església i els focs artificials. Les tres parts estan enllaçades i embolcallades amb el color, que parlen dels sentiments i són una font de sensacions.

Les lletres del cartell diu que són la part més destacada del cartell i representa tota la gent que viu, estiueja, està de pas o d'acollida a Pineda. Pintades amb colors diferents perquè tothom si senti identificat.

La silueta de l'església l'ha pintat de color blau i representa els valors d'identitat local i cultural del patrimoni històric de la vila.

Els focs artificials pintats sobre un fons negre, l'artista ha explicat que representa el dia a dia com a símbol de la festa.

Els focs son tot el programa festiu de la festivitat de Sant Joan i representa tota l'activitat de la Festa Major.

L'explosió dels coets està representat per cercles per simbolitzar l'esperit d'unió del poble i la vida en comunitat i alhora representa la rotllana de la sardana. Josep Perpinyà ha acabat animat a tothom a participar activament de la Festa Major de Pineda.

Durant el pregó Josep Perpiñà ha recordat la seva vinculació amb Pineda. Entre els anys 1981 i 1983 va respondre l’encàrrec de Mn. Ignasi Forcano per tal de reformar l’interior de l’ermita de Gràcia, a més de modelar-hi diferents elements escultòrics.

Amb anterioritat havia realitzat cartells per a la celebració de festes al barri de Poblenou i de Pineda, una activitat que reprèn durant la dècada dels 80 amb una important col·lecció d’obres que mostren l’arquitectura del municipi amb colors vius i atractius; així com l’originalitat de l’autor, posant en pràctica totes les tècniques pictòriques contemporànies en diferents cartells.


 

Exposició a l’Espai Tharrats

El proper 26 d’agost, a les 12h del migdia, s’inaugurarà l’exposició «Cartells de Pineda de Mar» a la Fundació Tharrats, dedicada a repassar l’etapa pinedenca de l’artista Josep Perpiñà, iniciada l’any 1972. L’exposició mostrarà una trentena de cartells que Perpiñà va dedicar a Pineda de Mar, i es podrà visitar fins l’1 d’octubre. Durant la Festa Major, els horaris seran de divendres a diumenge, de 10h a 14h i de 18h a 20h.