Vés al contingut
1

Divendres arribarà a Pineda la Flama del Canigó gràcies a un grup de corredors pinedencs del Montpalau Team

 

Foto de Pep Basart

 

Un grup de pinedencs tornaran a portar la Flama del Canigó des del cim d'aquesta muntanya fins a Pineda, corrent fent relleus. Faran 180 quilòmetres corrent i hi participaran unes 30 persones que corren diverses distàncies per equips acompanyats de ciclistes per fer-los suport i aviatuallament. L'objectiu final és fer arribar la flama a Pineda i participar de la Revetlla de Sant Joan a la plaça de les Mèlies.

Els relleus comencen aquesta mateixa nit i acabaran demà, dia de la revetlla.

El Centre Excursionista Montpalau Team coordina la baixada de la flama que s'encendrà aquest divendres a les 00 hores al cim del Canigó. Disposen dels permisos necessaris per fer aquesta acció, tal i com han fet altres entitats d'arreu del país i mesures de seguretat per baixar la flama fins a Pineda.

Els organitzadors fa setmanes que preparen el projecte i els fa molta il.lusió tornar a dur la flama directament a Pineda. En tot moment tindran el suport d'un vehicle que els acompanyarà per qüestions logístiques.

 

1
Foto de Montpalau Team


 

La flama arribarà a Pineda aquest divendres cap a les 9 del vespre

Es farà una cercavila fins la plaça de les Mèlies. La ruta va del cim del Canigó al Pirineu, fins a Pineda, passant per Camprodon, Olot, Amer i Tordera i un grapat més de pobles. Han ideat una torxa que manté la flama sempre encesa que permet portar-la corrent còmodament com si fos la flama olímpica. Quan arribi a la Plaça de les Mèlies, començarà la revetlla.


 

Revetlla Popular de la Plaça de les Mèlies

La Revetlla Popular de Sant Joan de les Mèlies està organitzada per vuit entitats diferents i comptarà amb un sopar popular, servei de bar, el pubillatge, els Grallers de Pineda, focs d'artifici amb els Diables de Poblenou, i a la nit concert de cançons en català amb la banda The ¨Sun Cats, una banda de versions que us sorprendrà per la seva qualitat interpretativa. També actuarà Lo Pau de Ponts i Dj Slump.

Segons els seus organitzadors és una revetlla que «vol recuperar l'esperit de la revetlla de Sant Joan al centre de Pineda com ja van començar l'any passat, després de molts anys de no celebrar-se».

 

El sopar és a base de coca de recapte, amanida de pasta amb 'toppings', gelat, beguda i cremat. No hi faltarà la coca i el cava. Hi haurà servei de bar tota la nit.

 

1


 

Les entitats organitzadores han fet públic que «cap d'elles guanyarà diners amb la revetlla sinó que els guanys que hi pugui haver serviran íntegrament per organitzar la revetlla de l'any que ve».


 

Reserva de tiquets pel sopar (tiquets limitats)

Tiquets pel sopar a la venda a les Botigues Herbes de Pineda, i al local del Centre Excursionista de Pineda.

Aquí també pots fer la teva reserva del sopar.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeLpR9_KCIWix2pQpTg_U269T9d781Yx2ETwZG7DuncOqtq0w/viewform


 

La revetlla serà possible gràcies a l'organització del Cau de Pineda, el Centre Excursionista Montpalau Team, amb la col.laboració de les Forces Infernals de Poblenou, els Petits Musicae, la Colla de Geganters i Grallers de Pineda, el Pubillatge, el Col.lectiu de Joves pel Sàhara i el XIP, amb el suport de l'Ajuntament de Pineda.