Vés al contingut
1

El ple de Pineda aprova la nova Ordenança municipal de sorolls i vibracions i el mapa de capacitat acústica

 

Foto d'arxiu

 

El regidor Santiago Macip ha dit que l'ordenança que hi havia fins ara era del 2007 i ara es recullen les normes normes europees, entre altres. Ha explicat que s'ha recollit el model proposat pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, treballat conjuntament amb la Diputació de Barcelona. S'ha fet una comissió que ha aplegat també els grups municipals pinedencs. El projecte també preveu fer un nou estudi de capacitat acústica de cada sector del municipi.

Santiago Macip ha dit que «és un tema sensible que preocupa la població i la nova norma recull molts aspectes del dia a dia entre altres». L'ordenança recull per exemple, activitats industrials permeses o no, o la tinença d'animals o els permisos per fer obres urbanístiques, o actuacions musicals entre altres.

 

Tots els partits polítics hi han votat a favor. La regidora portaveu d'ERC-JxP, Mònica Palacín, ha dit que «és una norma important ja que els sorolls generen controvèrsia i l'administració ha de saber-ho evitar». Ha dit que «hi ha situacions molestes i aquest fet necessita una atenció per part de l'Ajuntament, i sobretot, complir les ordenances». Han dit que hi ha aspectes tècnics però d'altres temes relacions amb la convivència entre veïns i administració.

 

Pineda en Comú ha votat en favor de l'ordenança i el seu regidor Marcos Ortega ha dit que «hi ha zones molt afectades pels diversos festivals i això necessita una millor gestió i equilibri per part de l'Ajuntament». Ha dit que «Pineda és un poble turístic i s'hi fan activitats però no es poden crear problemes de salut als veïns i per això és important no 'tensionar' més algunes zones que ja fa temps que estan afectades». Ha demanat «fer un disseny per saber on s'ha de fer cada activitat i millorar la vida dels ciutadans de Pineda».

 

Noemí Llorens de Junts per Catalunya ha dit que «l'ordenança és una eina tècnica, però ara és llei, i cal complir-la». Noemí Llorens també ha dit que «alguns festivals podrien ser itinerants o canviar el lloc de celebració per no afectar sempre als mateixos barris» i ha demanat una reflexió en aquest sentit.

 

Al ple hi van ser presents veïns de la zona més propera al carrer Consolat de Mar i també del passeig Marítim de Pineda. Segons es va posar de manifest al ple per part de diversos grups municipals, hi ha hagut queixes i denúncies per part dels veïns arran de diverses actuacions musicals i festivals, o fins i tot per actuacions i la fira d'atraccions de la Festa Major durant l'estiu.