El ple pinedenc aprova un conveni per la construcció de 32 habitatges de protecció oficial
Foto d'arxiu.
Escolta el Ple Municipal del mes de febrer de 2023
Ha aprovat un conveni de col·laboració amb l'Institut Català del Sòl, i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, per a la promoció d'habitatges de protecció oficial, de lloguer assequible. La regidora Marta Martín ha dit que «es farà la cessió de dos solars a Bellamar» que ha donat llum verda al projecte després de fer una modificació al projecte inicial. Ha explicat que és un conveni «a tres bandes per la construcció de 32 nous habitatges amb una reserva per a joves i una altra de dos habitatges per a necessitats del municipi». Ara fa 25 anys que no es fa habitatge social a Pineda.
El pressupost és de 4.5M€ i els terrenys estan just al costat de l'Escola Aloc de Pineda.
ERC-JxP ha votat a favor del punt i dit que «celebren la notícia, però cal remarcar que durant els 16 anys de mandat socialista no s'ha fet cap promoció d'habitatge social, fins ara». La regidora Mònica Palacín ha dit que «hi ha necessitat d'habitatge a Pineda» i ha denunciat que «la Sareb té molts pisos que no ofereix als ajuntaments i això dificulta trobar la solució». També ha dit que «hi ha molts joves que es volen emancipar i no poden «i el conveni pot donar resposta a una part de la necessitat a Pineda».
Pineda en Comú ha dit que «és una bona notícia perquè és difícil trobar habitatge, sobretot pels joves». Marcos Ortega ha afegit que «en cal més per ampliar la borsa de pisos socials i negociar amb la Sareb».
Junts per Catalunya també ha votat a favor i la regidora Noemí Llorens, ha dit que «cal trobar més recursos per donar solució a l'habitatge a Pineda perquè cada cop hi ha més necessitat a Pineda».
El ple de l'Ajuntament de Pineda aprova més zona verda prop de l'ambulatori
El ple ha aprovat incorporar nous carrers a partir del mes de juny com a zona verda a la zona de l'ambulatori de Pineda que inhabilitat l'aparcament de zona blava de la Tribala. La idea de l'equip de govern és fer-ho de temporada a l'espera de saber si seran de forma permanent. Tots els partits hi han votat a favor.
El ple aprova la modificació de l'Ordenança municipal de sorolls i vibracions de Pineda i el mapa de capacitat acústica
El regidor Santiago Macip ha dit que l'ordenança actual és del 2007 i ara es recullen les normes normes europees, entre altres. Han acollit el model proposat pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat que ho ha treballat amb la Diputació de Barcelona. S'ha fet una comissió que ha aplegat també els grups municipals. Santiago Macip ha dit que «és un tema sensible que preocupa la població i la norma recull molts aspectes del dia a dia entre altres».
ERC-JxP hi han votat a favor i la seva regidora-portaveu Mònica Palacín, ha dit que «és important i els sorolls generen controvèrsia i l'administració ha de saber-ho evitar». Ha dit que «hi ha situacions molestes i aquest fet necessita una atenció per part de l'Ajuntament, i sobretot, complir les ordenances».
Pineda en Comú ha votat en favor de l'ordenança i el seu regidor Marcos Ortega ha dit que «hi ha zones molt afectades pels festivals i això necessita una millor gestió i equilibri per part de l'Ajuntament». Ha dit que «no es poden crear problemes de salut als veïns i per això és important no 'tensionar' algunes zones que ja fa temps que estan afectades».
Noemí Llorens d'EM-Junts per Catalunya ha dit que «l'ordenança és molt tècnica que ara és llei, i cal complir-la i no saltar-se-la». Noemí Llorens també ha dit que «alguns festivals podrien ser itinerants o canviar el lloc de celebració per no afectar sempre als mateixos veïns» i ha demanat una reflexió en aquest sentit.
El ple també va aprovar una modificació de crèdit per fer diverses millores al municipi segons ha defensat l'equip de govern. El ple també ha donat compte del moviment de tresoreria de l'Ajuntament pinedenc. Ara el termini mitjà de pagament de factures de l'Ajuntament de Pineda és de 54 dies.
Al ple s'ha presentat una moció que fa referència a Can Carreras que ha estat presentada conjuntament pel PSC i EM-Junts.
Torn obert de paraules
ERC-JxP ha preguntat pel camí paral.lel a la via del tren en direcció a Santa Susanna i el pas soterrat sota la via del tren. Ha demanat que tracti amb l'Ajuntament de Santa Susanna una millora del ferm del camí i més informació sobre el projecte futur en aquest sector. L'alcalde ha dit que «les obres no trigaran a arribar perquè podrien iniciar-se un cop passi la propera temporada turística». També han demanat millores al paviment de la plaça de les Mèlies i altres zones del centre que necessiten petites reformes. També han preguntat per l'skate-parc i han demanat si finalment hi haurà una guingueta que doni servei com de wc, i tingui cura de l'estat de la instal.lació. També han preguntat per robatoris al Pinemar que hi ha hagut darrerament. També han preguntat per la nova pista de volei-bol de Can Bepa i han demanat com serà la seva gestió ja que està tancada amb tanques. Han demanat que se'n pugui fer un bon ús i instal.lar un aparcament per a bicis i patinets.
Pineda en Comú ha demanat millores per Can Carreras ja que «proporcionalment reben menys inversions». L'equip de govern ha informat que sovint l'Ajuntament no pot fer més inversions en aquest espai perquè la urbanització no està legalment recepcionada, i la llei no ho permet». Els comuns han preguntat pel pla de voreres i pels nous arbres plantats en alguns carrers de Pineda. També ha preguntat per quina situació està el pla local d'habitatge per reactivar-lo el més aviat possible. També ha demanat informació sobre els estudis per rehabilitat l'ermita de Sant Rafel de Can Martorell. El regidor Santiago Macip ha dit que «un tècnic no defensava la seva reconstrucció però un segon estudi diu que es pot fer». Ara es vol refer el sostre i ja s'ha encarregat el projecte a un arquitecte perquè es pugui dur a terme els treballs. També ha preguntat per la situació de l'antic hotel Marina perquè genera molèsties als veïns. El regidor d'urbanisme Santiago Macip ha dit que «és un malson» i segons un estudi «no és recuperable tot i que l'empresa propietària estudia poder fer un projecte de reconstrucció». L'Ajuntament ha demanat un certificat de solidesa per a poder obrir el carrer, però ha dit que «és un problema que té l'Ajuntament i si no hi ha acord es pot arribar a un procés judicial molt llarg i costós». Per això diu que estan a l'espera de l'informe tècnic amb urgència.
Junts per Catalunya ha preguntat pel pla de voreres i ha demanat informació amb els veïns del carrer Santiago Rusiñol. També ha dit que «hi havia pares organitzats a l'escola Mediterrània per millorar el pati» i ha demanat «més organització per no arribar a aquesta situació. L'equip de govern ha dit que «van intervenir per fer les coses pel seu degut procés i fent-t'ho bé i amb un projecte que no ha arribat, per això s'ha demanat que no es fessin els treballs per part dels pares».
També ha demanat que es convoqui el Consell de Dones i el Pla d'Igualtat de Pineda, que caduca enguany. També ha demanat per fomentar l'ús de l'agenda municipal perquè les entitats publiquin actes obertes a tothom. També ha fet un recordatori per un professor mort arran de la irrupció d'un porc senglar a la via d'accés a la C32. Ha demanat que l'Ajuntament faci el possible per minimitzar les molèsties per la seva presència tenint en compte que les batudes acaben el mes de març.
L'alcalde de Pineda ha acabat el ple fent un agraïment a tota la població i estaments que es van mobilitzar per trobar la noia desapareguda a Pineda durant quatre dies. Recordem que finalment va aparèixer a Malgrat de mar sana i estalvia.
Podeu recuperar el ple a www.radiopineda.cat i canal YouTube de l'Ajuntament.