Vés al contingut
1

Dra. Esperança Almerich: "Falten metges a l'atenció primària perquè la professió s'està desprestigiant per les condicions de treball que hi ha"

Foto: Metges de Catalunya (Arxiu)

 

Escolta AQUÍ l'entrevista del programa 'Pineda es Mou'

 

Vaga a la Sanitat pública i centres concertats, amb incidència als Centres d'Atenció Primària, com és el cas de Pineda, Calella i Malgrat, i també als Hospitals, com ara a Calella i Blanes. El sindicat majoritari Metges de Catalunya ha convocat cinc dies de vaga, que han començat avui i continuen dijous, i, si no hi ha avenços en les negociacions amb el Departament de Salut, continuaran de l'1 al 3 de febrer.

 

La vaga va dirigida a tots els facultatius dels hospitals i CAPs de l'Institut Català de la Salut (ICS) i de la xarxa sanitària concertada (Siscat). La vaga és per denunciar la degradació del sistema sanitari i exigir millores laborals i professionals per al col·lectiu facultatiu. Demanen un calendari d'aplicació "d'efecte immediat". Metges de Catalunya apunta que les propostes s’han d’encaminar a la planificació de recursos, la retenció del talent mèdic, la formació continuada dels professionals i la millora de les condicions de treball. Avui hi ha serveis mínims a CAPs i Hospitals.

 

 

Dra. Esperança Almerich: "Falten metges a l'atenció primària perquè la professió s'està desprestigiant"

 

Actualment, falten metges a l'atenció primària perquè les condicions de treball estan desprestigiant la professió. Ho ha dit a Ràdio Pineda la dra. Esperança Almerich, del sindicat de Metges de Catalunya. Ha explicat que cada any, quan surten les places de Medicina Familiar, sempre queden vacants, no es cobreixen totes. Ha dit que això és símptoma del que està passant, perquè a Catalunya, junt amb la comunitat de Madrid, estem a la cua pel que fa a les condicions de treball dels sanitaris. Això, ha explicat, afecta al conjunt de la Sanitat Pública,

Una altra cosa que afecta a metges i pacients al nostre territori son les derivacions a l'Hospital de Calella. La doctora Almerich ha explicat la realitat que viu a la consulta: alguns pacients que deriven des del CAP a l'Hospital de Calella arriben a trigar un any en algunes visites d'especialistes i també en proves diagnòstiques. «Les derivacions s'eternitzen, i això suposa l'angoixa dels pacients, que tornen al CAP, i també un desgast pels propis metges. Segons Salut, el temps d'espera màxim hauria de ser de tres mesos per un especialista i d'un mes per una prova».

La doctora també ha parlat de la durada de les visites. Tenen 12 minuts per pacient, però això la majoria de vegades és inviable. Ha explicat que cal tenir en compte que hi ha molta gent gran i persones que van a la consulta la població.

Esperança Almerich és metgessa de família del CAP de Pineda, delegada de personal i membre de la Junta de personal de la Gerència Territorial de Girona de l'ICS. També és Delegada de Salut Laboral del SMC, membre del comitè de Salut Laboral de la Gerència Territorial de Girona.

 

1
La dra. Esperança Almerich ha participat al programa Pineda es Mou, amb Maria-Josep Hernàndez

 

1