Vés al contingut
1

Pessebre monumental a l'Església de Santa Maria de Pineda

 

Escolta AQUÍ el programa 'Sortim' on recull l'entrevista a Joan Rodés

 

Una medina jueva de 4 metres d’allargada per 2’50 d’amplada. Aquest és el pessebre monumental de la Parròquia de Santa Maria que han fet els artistes de l'Associació d'Artesans de Pineda i on li han dedicat més de 3000 hores de feina. Aquest diumenge a les 12, s’inaugura el pessebre de la Parròquia de Santa Maria que representa una medina jueva amb tots els seus carrers i cases. Han inclòs el Minaret de Jerusalem i el Mur de les Lamentacions. Joan Rodés, un dels pessebristes responsables ha explicat que ja que el pessebre és tradició però també expressió artística, i com a curiositat també s’hi podrà veure l’aqüeducte romà de Pineda.

 

Una de les principals novetats d’aquest any és que l’Associació d’Artesans estrena les figures del pessebre de la parròquia. Joan Rodés ha dit que són obra de Montserrat Ribas, una de les millors escultores de figures de pessebre i que tenen un gran valor. També ha destacat que el pessebre té una mides monumentals i es podrà veure des de tots els angles.

El pessebre de la parròquia de Santa Maria s’inaugura aquest diumenge a les 12 del migdia i es podrà veure totes les festes.