Vés al contingut
1

Dues denúncies més als jutjats, mentre Deprius queda en llibertat provisional

 
Pintades a la paret de l'Ajuntament de Calella aparegudes el 28 de novembre. Foto: Ràdio Calella TV
 

Després que s'hagi conegut la detenció d'Albert Deprius per presumptes abusos sexuals a una menor, els Mossos d'Esquadra han rebut dues denúncies més a la comissaria d'Arenys de Mar. En aquests dos casos es tracta de persones que denuncien uns fets quan elles eren ja adultes.

 

Des que el diari ARA va publicar la investigació sobre el músic, s'han anat coneixent més informacions relacionades i dones que han fet públics alguns comportaments, no tots denunciables judicialment, però que sí ha recollit el diari. Un dels casos és el d'una dona de Pineda, que assegura que hi ha moltes dones afectades, però que no s'atrevien a dir res pel fet que ell i la seva família són molt coneguts.

 

Recordem que els Mossos d'Esquadra van detenir dilluns el músic, que va passar a disposició judicial. Una noia el va denunciar per abusos sexuals continuats entre el 2010 i el 2014, i que van començar quan ella tenia 14 anys. El jutjat d'Arenys de Mar, en funcions de guàrdia, ha acordat la llibertat provisional de Deprius. Haurà de comparèixer als jutjats cada quinze dies i té una ordre d'allunyament de 500 metres de la denunciant. Cap de les parts personades ha sol·licitat l'ingrés a presó.

 

Pintades anònimes a Calella

D'altra banda, com ja explicàvem ahir, l'Ajuntament de Calella es personarà com acusació particular en la causa. La decisió la pren a la junta de portaveus, que l'alcalde Marc Buch va convocar amb caràcter d'urgència. Ahir, l’alcalde Marc Buch, en declaracions a Ràdio Calella, va explicar que a principis de mes va citar Deprius a causa de les pintades anònimes acusatòries que van tornar a aparèixer per Calella, també a l'Ajuntament. Va citar-lo al despatx d’alcaldia per preguntar-li directament i va negar-li tot.


Per la seva part, ERC de Calella ha fet també un comunicat de suport a la decisíó de l'Ajuntament de personar-se com a acusació particular, i de suport a les víctimes. També qüestionen «quina responsabilitat ha fallat, com a comunitat, per haver assumit, suposadament, conductes clarament abusives» per les que demanen «aplicar la tolerància 0».