Vés al contingut
1

Presentat el Protocol d’Actuació en situació de risc i/o maltractament infantil i adolescent

 

La Sala de Plens de l’Ajuntament ha acollit la presentació del nou Protocol d’Actuació en situació de risc i/o maltractament infantil i adolescent. Aquest ordena i homogeneïtza les accions que els diferents serveis duen a terme. Els objectius marcats estableixen un mínim comú a l’atenció en situacions de maltractament infantil i adolescent, potenciant la coordinació entre àmbits que hi intervenen: social, salut, educació, lleure i seguretat pública.


 

Amb la redacció del protocol es pretén millorar l’atenció professional, millorar la capacitat de detecció i millorar la prevenció. Així, el document ordena la resposta a les situacions de maltractament infantil i adolescent, a les quals apunta com a un problema social que no ha de ser eludit per ningú. La vulnerabilitat de les persones en aquesta edat les fa més fràgils i més necessitades de protecció. La violència contra elles, a més de l’impacte immediat, també crea un impacte a llarg termini que pot tenir un caràcter permanent i afectar en la resta d’etapes de la vida.


 

Suport i coneixements d’altres administracions

Els i les professionals de l’Ajuntament han presentat el document acompanyats per professionals de la Diputació, que han assessorat en tot moment l’articulació del d’aquest. Durant la presentació s’ha fet referència a documents anteriors com el del Consell Comarcal del Maresme, l’experiència dels quals ha enriquit la seva redacció.