Vés al contingut
1

Mònica Palacín (ERC-JxP): «Tenim ganes de treballar per Pineda i posar el focus en les necessitats de la ciutadania»

 

Escolta l'entrevista a Mònica Palacín

 

La regidora portaveu d'ERC-JxP ha dit avui a Ràdio Pineda que, a pocs dies del Ple Municipal on l'hauran de votar «encara no coneixen tots els detalls del pressupost». Ha explicat que «el pressupost municipal tindrà menys ingressos i més despeses, algunes d'obligat compliment, com ara l'increment de sous del personal municipal o la reducció de la plusvàlua i això vol dir menys ingressos». També ha lamentat i també ha dit que «del pressupost de 2022 hi ha moltes partides que no s'han executat» i ara «el govern planteja un nou préstec de 2M€ més que no saben a què destinaran».

Mònica Palacín ha fet repàs d'alguns aspectes pendents del govern municipal, entre aquests, que «l'Ajuntament encara no ha cedit el solar per fer la nova escola a Poblenou, no s'han invertit diners el pisos socials d'emergència habitacional, ni tampoc no s'han fet les obres a la plaça de l'Estació i Plaça Pubilla entre altres». També ha afegit que «el govern tampoc no ha solucionat les mancances de Can Carreras, que eren a la llista d'inversions per aquest any que no s'han executat». Per això, Mònica Palacín afirma que «el govern del PSC treballa per inèrcia i que «pensen que hi ha un cansament del govern perquè arrosseguen molta acció no executada".

 

Pel que fa a propostes, la regidora d'ERC-JxP ha dit que «s'ha de complir el programa electoral». Ha dit que «el seu grup proposa la reforma de la Plaça de les Mèlies, la reforma del passeig Marítim sobretot als trams més malmesos, i dignificar alguns punts del centre de Pineda i altres carrers». També ha dit que a Pineda «li calen més espais d'ombres que siguin refugis de calor» i també ha dit que «cal condicionar l'espai Sara Llorens i «tornar a fer promoció de la cultura de Km0 per ajudar als artistes locals, i augmentar partides per a Càritas o Creu Roja per donar suport a les famílies més necessitades». Ha demanat «planificar el futur de Pineda, guarint ferides abans de fer coses noves, ajudant el petit comerç i prendre decisions a llarg termini». La regidora portaveu d'ERC-JxP, també diputada al Parlament de Catalunya, ha dit que «els joves també són un col·lectiu molt important i cal fer-los partícips de la política juvenil de l'Ajuntament.


 

També ha parlat de les polítiques d'habitatge a Pineda. Ha dit que han pogut saber, per part d'INCASOL, d'un conveni pel qual l'Ajuntament cedirà un terreny a la Generalitat perquè facin 32 habitages de lloguer assequible a Pineda». Finalment, ha dit, serà la Generalitat i no l'ajuntament, qui faci els pisos. També ha dit que «hi ha molts pisos buits -no de segona residència- i alguns estan en mans de la SAREB i això no té retorn cap a la ciutadania, sobretot pels joves o per les famílies més necessitades». Ha dit que «l'Ajuntament no està cobrant l'IBI als 50 pisos que té la SAREB, que és un organisme públic i això podria servir per obtenir molts diners per destinar als pinedencs». Per això ha demanat a l'Ajuntament que «forci als fons voltors per obligar-los a posar els pisos al parc d'habitatge públic i protegit.

 

També ha dit que al'oposició «estan fent molta feina a l'oposició i estant molt motivats per treballar per Pineda per posar el focus en les necessitats de la ciutadania». Ha dit que «estan a disposició de tothom per les demandes de la gent i esperen ser al govern ben aviat». També ha dit que «passades les festes anunciaran actes a Pineda i la presentació de la candidatura per les Eleccions Municipals del mes de maig».