Vés al contingut
1

Marcos Ortega (PEM): «Volem modernitzar Pineda i apostar per la suficiència energètica»

 

Escolta AQUÍ l'entrevista

 

El regidor portaveu de Pineda en Comú, Marcos Ortega, ha dit avui a Ràdio Pineda que cal modernitzar la població renovant l'espai públic, i apostant per diversos àmbits com l'eficiència energètica, el polígon i el funcionament de l'administració pública. Ha dit que «Pineda està envellida, amb carrers i parcs infantils en mal estat». Ha dit que «volen que cada any s'inverteixi 1M€ en espai públic i urbanisme».

 

Durant l'entrevista ha explicat que «hi ha un dèficit en polítiques mediambientals i energètiques». Per això ha demanat que «l'Ajuntament es prepari per instal·lar plaques solars als edificis municipals». Ha dit que vol crear «una comunitat energètica local» que permet reduir els costos de l'energia. Ha posat com exemple, si posen plaques solars a una escola o a una instal·lació esportiva: es cobreix la despesa energètica de l'edifici i el sobrant pot ajudar a l'AFA de l'escola o a una entitat.Ha avançat que el 5 de desembre anirà a Santa Perpètua de la Mogoda per conèixer l'experiència del municipi en aquest sentit. D'altra banda, en relació amb l'energia ha dit que «encara que ara es posi llum LED als fanals, arribem tard perquè s'haurà de fer una gran inversió».

 

En l'entrevista també ha dit que «el Polígon Industrial està molt envellit i que «cal millorar la seva senyalització i l'espai públic perquè sembla dels anys 80». També defensa «canviar el Pla d'Usos del Polígon i aconseguir que pugui acollir noves empreses com ara tallers mecànics, oficines i empreses digitals i de l'economia verda». També ha dit que «cal agilitzar la instal·lació de nous negocis a Pineda i els terminis que es donen des de l'Ajuntament són molt lents i hi ha queixes en aquest sentit». Ha explicat que «cada mes es desplaça per conèixer projectes d'altres municipis com Pineda per veure què estan fent i com agafar idees per fer a Pineda en tots els àmbits de la vida política i social».


 

Marcos Ortega també ha dit que «cal més presència policial a Pineda i més policia de barri». Ha dit que «les càmeres ajuden però no són garantia de seguretat». Ha demanat «agents cívics professionals amb capacitat de mediar i parlar amb els comerciants ». Ha afegit que «hi ha llocs claus on hi passa molta gent i cal millorar la il·luminació que sempre dóna més seguretat».


 

Ha dit que «també aposta per pujar la partida pressupostària d'ajuts a les famílies». També ha dit que «calen polítiques per la compra d'habitatge d'emergència social». Marrcos Ortega també aposta per «la recuperació del patrimoni històric de Pineda i projectar-lo amb una partida pel manteniment i la seva conservació». Ha dit que «el patrimoni és un actiu pels pinedencs però també pels turistes amb una oferta més ampla de Pineda, a la muntanya i al mar».


 

També ha demanat més suport a les entitats esportives perquè «mouen molts infants i jovent i tenen valors que cal valorar». Ha explicat que «algunes entitats esportives tenen dificultats per tirar endavant i algunes mouen més de 200 persones». Per això proposa renovar instal·lacions esportives i ajudar-les econòmicament.


 

Ràdio Pineda continua la setmana que ve el cicle d'entrevistes als portaveus dels grups polítics municipals. Dimarts dia 22 serà el torn de Mònica Palacín d'ERC-JxP i tancarà el cicle l'alcalde de Pineda, Xavier Amor, del PSC el dimarts 29 de novembre.