Vés al contingut
1

El ple aprova una moció que demana a la Generalitat més pressupost per l'atenció primària als CAP

 

El ple aprova per unanimitat una moció presentada per Pineda en Comú a favor de l'assignació del 25% del pressupost de la Generalitat en salut a l'Atenció Primària.

La moció recull que «en l'última dècada l’atenció primària ha sigut la gran perjudicada per falta de recursos i inversions, provocant una pitjor atenció sanitària, retards en els diagnòstics, augment de les llistes d’espera, que incrementen el risc de l’estat de la salut de les persones». Per això Pineda En Comú presenta una moció per demanar a la Generalitat a reforçar l’atenció primària, ja que Catalunya hi destina actualment el 17%. Ho va exposar en el ple el regidor Marcos Ortega.

1

 

Des del PSC, el regidor Santiago Macip, va dir que ja fa anys que s'hauria d'haver reaccionat en favor de l'atenció primària. Va dir que Catalunya està a la cua dels reforços en atenció primària que s'han fet a l'Estat i va explicar que el 70% dels problemes de salut es resolen a l'Atenció Primària. Va defensar votar a favor i després defensar-ho al Parlament.

 

ERC també va votar a favor de la moció. El regidor Francesc Gil (ERC-JXP) va destacar l'augment de 2020 a 2022 de 1.455 M€ en el pressupost de Salut, destacant que ja s'està treballant en aquesta línia.

 

Noemí Llorens, de Junts, va dir que els milions del pressupost serien molt més si Catalunya es pogués autofinançar. Va dir que l'increment de pressupost en Salut hauria de tenir una especial incidència en Pediatria on falten facultatius.

 

El ple es pot tornar a escoltar a www.radiopineda.cat i també al canal Youtube de l'Ajuntament de Pineda i a les aplicacions per a mòbil.