Vés al contingut
1

El Mini Print Internacional Cadaqués s'exposa un any més a la Fundació Tharrats d’Art Gràfic

 

La Fundació Tharrats acull la 42a edició del concurs internacional  Mini Print. Artistes de tot el món han presentat els seus gravats aplicant les diferents tendències i tècniques d'estampació dins les possibilitats de les arts d'avantguarda. Les obres han estat exposades a Cadaqués i al Regne Unit i ara es poden veure a Pineda just abans que es puguin veure a França.

Mercè Barberà és la comissària de l'exposició i ha dit que «a Pineda la mostra està molt ben exposada». Ha afegit que «fa molts anys que estimen Pineda per exposar a la sala Tharrats, un dels grans mestres del gravat». Ha destacat l'edició de 2022, «molt variada i artistes molt destacats d'arreu del món».

També ha dit que «quan surt de veure l'exposició no surts de la mateixa manera perquè el cervell ha viscut moltes emocions amb les obres».


 

El concurs ha tingut un total de nou finalistes i sis guanyadors provinents d'arreu del món, refermant la seva qualitat de certamen internacional. Els guardonats han sigut MB Flanders (Estats Units), Shigehiro Kano (Japó), Marianne Badertscher (Suïssa), Josy Malagrida (Espanya), Kevin Cummins (Estats Units) i Luciano Segurajáuregui (Mèxic).

Els elements més valorats de les obres han sigut el joc i combinació dels colors, el traç i l'evocació d'un univers més gran en gravats tan petits.

 

1

 

1

 

1
 

L'exposició es pot visitar a la Fundació Tharrats, ubicada a la primera planta de l'espai Can Comas. Es podrà visitar fins el diumenge 6 de novembre.


 


 

Mini Pint Internacional de Cadaqués

D’ençà que el concurs va arrencar de la mà de l’artista Pasqual Fort el 1981 ha aplegat més de 10.000 artistes d’arreu del món amb obres en petit format utilitzant tota mena d’eines gràfiques.

Precisament la relació d’amistat entre Pasqual Fort i Joan Josep Tharrats va ser la propulsora de què el concurs de gravats fes una parada a Pineda per exposar totes les peces participants. La mostra a Pineda es completa amb obres del fons de la Fundació Tharrats d’Art Gràfic.

 

1