Vés al contingut
1

Segona fase d'admissió a la formació professional, amb 90 places a Pineda de Grau Mitjà i Superior

Institut Joan Coromines (Arxiu RP)

 

El Departament d'Educació ha encetat la segona fase d'admissió dels ensenyaments de formació professional, tant pel que fa al grau mitjà com al grau superior, amb un total de 20.311 places vacants. Ja s'han fet públiques totes les places al web del Departament i als centres que les ofereixen, i la fase d'admissió comença avui i durarà fins al divendres 16 de setembre. Els aspirants que en la primera fase van quedar en llista d'espera podran ampliar ara la sol·licitud inicial. Tots han rebut un correu electrònic amb un enllaç per avisar-los i facilitar-los el procés.

A Pineda hi ha places vacants a l'institut Joan Coromines, de Grau Mitjà i Grau Superior. De Grau mitjà hi ha places als cicles d'Atenció a les Persones en Grau de Dependència, Instal·lacions elèctriques i automàtiques i Guia en el Medi Natural i de Temps Lliure. I de Grau Superior hi ha vacants a Educació Infantil, Integració Social i Ensenyament i Animació Socio Esportiva. En total a tots els cicles hi ha 90 places.

La informació de les places vacants a Pineda de places de Formació Professional la trobareu al web de l'Institut Joan Coromines: https://agora.xtec.cat/iescoromines/


 

Cal recordar que en la primera fase de la preinscripció a Catalunya hi va haver queixes pel desequilibri entre l'oferta d'aquest nivell formatiu i la demanda, que va deixar 20.000 aspirants sense plaça. En aquest sentit el Departament ha assumit que, de cara al proper curs, el procés de preinscripció de la Formació Professional "ha de simplificar més el tràmit" i valorar la implantació de millores també al seu calendari. El nombre de vacants "varia a cada pas del procés" perquè un percentatge "molt alt" de l’alumnat que ha obtingut una plaça assignada, finalment no s'acaba matriculant. Això fa que es generin noves vacants que poden ser ocupades per persones que havien quedat en llista d'espera.