Vés al contingut
1

L'Institut Pineda prepara nous projectes internacionals i ampliarà les eines digitals com a centre TIC

Els instituts es preparen per recuperar amb normalitat les activitats formatives internacionals. De fet, a finals del curs passat, amb la baixada de la incidència del COVID, ja es van recuperar alguns programes d'Erasmus als instituts, i ara esperen que es puguin reprendre amb normalitat. Aquest és el cas de l'Institut Pineda i el seu projecte Erasmus. El curs passat van finalitzar el projectes Trimedia (amb centres d'Alemanya i Polònia), i que aquest curs faran la segona fase del Projecte Ecoplant-Coworking, en col·laboració amb una escola grega. Ho ha explicat a Ràdio Pineda la nova directora de l'Institut Pineda, Conxi Peña.

 

Escolta aquí l'entrevista a Conxi Peña, directora

 

L'Institut Pineda ha arrencat el curs amb ocupació plena a les aules: gairebé 500 alumnes entre ESO i Batxillerat. Pel que fa als canvis que aplica el Departament d'Ensenyament, a l'ESO han demanat aplicar els nous currículums a partir del curs vinent, però sí comencen el nou currículum de Batxillerat. El projecte TEI del centre continuarà amb la tutoria entre iguals per a la millora de la convivència entre alumnes . Seguiran com a centre formador de proves Cambridge, continuen el club d’estudi, centre formador del practicum per a professorat, el projecte audiovisual INS Pineda i activitats extraescolars.

 

1

 

Com a centre TIC, implementaran nous protocols i eines digitals, així com la formació del professorat i l'adquisició de noves pantalles digitals per cobrir la totalitat de les aules. Després de dos cursos afectats per la pandèmia, i ara amb els nous canvis que s'estan aplicant, la directora, Conxi Peña, ha dit que tiren endavant, sobretot «gràcies a la professionalitat i la vocació que tenen». Ara, després de la pandèmia, han recuperat els agrupaments flexibles i han ampliat les estratègies per atendre a la diversitat i millorar els processos d'aprenentatge: grups de nivell a les matèries instrumentals, desdoblaments i matèries optatives.

 

1

 

Conxi Peña, nova directora de l'Institut Pineda ha dit que «la comunitat educativa comença amb moltes ganes i vol donar la benvinguda a tots els alumnes i famílies que formem part d'aquest projecte educatiu».

 

1