Vés al contingut
1

El concert de La Rosaleda i els focs d'artifici tanquen la Festa Major de Pineda 2022

 

Fotos. Ràdio Pineda

 

Escolta la valoració de l'Alcalde de Pineda, Xavier Amor i la regidora de Cultura, Sandra Pérez

 

Tot i la pluja que va caure ahir diumenge a la nit, es van poder fer els actes programats de Festa Major com ara el ball a la Plaça Espanya i també els focs d'artifici que van tancar quatre dies de festa a Pineda.

 

1

 

 

1
Foto de Joan Legaz, aplicant la tècnica que va explicar Pau Gassó al taller fet a Pineda. 
 

 

La festa ha estat marcada novament per la gran participació en tots els actes i enguany ha tornat la pluja, tot i que força minsa. Va ser dissabte al final del concert de la Selvatana i es va anul·lar la part final del concert. La pluja també va caure durant la cercavila de gegants que malgrat tot, va continuar i es van poder fer els balls finals de les colles a la plaça de les Mèlies. Un altre dels fets destacats ha estat la decisió de l'Ajuntament de suspendre el concert de barraques de dissabte per evitar les situacions de risc que s'hi van produir. Ha estat l'únic aspecte desafortunat d'una festa major que ha tingut molt de públic a tots els actes.

Ho ha explicat la regidora de Cultura Sandra Pérez que ha destacat que «el públic ha gaudit de tots els actes». La regidora de Cultura Sandra Pérez ha fet una valoració molt positiva de la Festa Major de Pineda i de tot el que s'hi ha programat. Ha dit que «les activitats han estat plenes de públic i les entitats s'han abocat en fer actes que han estat molt ben acollits». L'alcalde de Pineda també ha destacat la programació «plena d'actes per a tothom».

 

1

 

1


 

Suspensió del concert de barraques de dissabte

L' Ajuntament de Pineda i el Consell de Joves van decidir suspendre el concert de dissabte a la matinada. Segons han explicat, un cop arribat a l'aforament màxim determinat pel Pla d'Autoprotecció un grup de persones va intentar accedir al recinte. S'hi van provocar situacions de risc greu i la organització va decidir suspendre el concert per garantir la seguretat de les persones que eren a dins.

La regidora Sandra Pérez ha dit que «un cúmul de situacions van provocar situacions complicades i es va decidir suspendre el concert com a mesura més encertada».

Segons l'alcalde de Pineda, dins hi havia unes 5000 persones i a fora hi havia, segons la Policia Local, unes 4000 persones més que volien accedir al recinte. Només un grup de persones van crear situacions de perill i es va suspendre el concert. L'alcalde ha dit que «no volien reviure imatges que s'han vist en alguns festivals i per això es va decidir suspendre l'activitat»

Aquest grup de persones va ocasionar danys en alguns vehicles i alguns actes incívics per Pineda durant la matinada de dissabte a diumenge.

L'Ajuntament de Pineda i el Consell de Joves han emès una nota pública en que «agraeixen la comprensió del públic davant dels fets i la ràpida actuació dels cossos de seguretat que han evitat perjudicis majors».


 

Una festa molt participativa i amb actes de tota mena

La Festa Major va començar divendres amb les Ofrenes de les Entitats al Patró Sant Joan Baptista, la repicada de campanes i encesa del campanar de l’església de Santa Maria, amb una batucada fins la Plaça Catalunya. Allà es va poder seguir el pregó de Gerard Borrell, correfoc i música a Plaça Espanya fins ben entrada la matinada.


 

La programació amb propostes variades

Amb activitats tradicionals com els balls amb orquestra, la Serenata, cantada d’havaneres, sardanes i sevillanes i s'ha recuperat la tirada a l'art i la subhasta de peix a l'antiga. També destaquem que els castellers 'Maduixots' van aixecar un 4d7 amb agulla com a castell més destacat de la seva actuació, i les 10 colles geganteres que van arribar a Pineda dissabte a la tarda i l'estrena del nou ball dels Gegants de Pineda, el 'Vals-jota'.

 

Festaxic i barraques

El Festaxic ha portat activitats per a tota la família com El Enzierro o el concert de Xics’n’Roll, a més d’espais com el Parc Infantil a Plaça de les Mèlies o els Tobogans i Parc d’Aigua a Can Xaubet. Les Barraques 2022 han estat l’espai per al públic jove. Situades a la Platja dels Pins. L'alcalde ha dit que «vol agrair a les entitats la seva participació en la Festa Major que l'han convertit en un referent a la comarca».

 

1

 

1
 

 

Samarretes a benefici de l'Hospital de Sant Joan de Déu esgotades

Un any més, el cartell de la Festa Major s'ha vengut estampat a les samarretes d’aquesta edició. Una vegada més s'han esgotat les samarretes a benefici de la lluita contra el càncer infantil de l’Hospital Sant Joan de Déu.