Vés al contingut
1

L'Ajuntament de Pineda ha atorgat el permís d'obra perquè la Generalitat construeixi el nou CAP de Pineda

 

L'Ajuntament de Pineda ha aprovat per ple «la bonificació del 95% dels impostos de construcció per ser edifici d'interès public». L'alcalde de Pineda Xavier Amor ha dit que «és un inversió molt esperada a Pineda i és important que comencin les obres abans de fi d'any». Ha afegit que «el nou edifici es farà al carrer Tribala a tocar de l'actual ambulatori pinedenc».


 

El pressupost de la Generalitat de 2022 preveu 4M€ per la construcció del nou CAP de Pineda

A més també preveuen 1.175.000€ de cara al pressupost de 2023 per acabar el projecte i 100.000€ per finalitzar el projecte d'execució de l'equipament. Les obres aniran a càrrec de l'empresa Infraestructures Generalitat CAT SA.


 

El disseny del nou CAP

El nou edifici tindrà 3000m2 on predominarà el color blanc i miradors orientat al Carrer de la Tribala i plaça de la Granja. El projecte dibuixa un pati interior amb molta llum i ventilació natural i circuïts per a pacients i treballadors en un ambient que vol ser el màxim de confortable.

Tindrà planta baixa, primera i plata subterrània. El projecte guanyador és de l'empresa 'Casa Solo Arquitetectes' que treballa sobretot en el concepte 'Age-friendly', per tant, edificis pensats per a tothom i especialment per a la gent gran.

L'empresa amb seu central a Cerdanyola del Vallès, ha dissenyat molts projectes d'edificis sanitaris a Europa, Amèrica Llatina i Àfrica. De fet, té oficines a diverses ciutats i capitals del món. Aquesta empresa ha fet l'Hospital de Granollers, l'hospital de Maó, la Seu d'Urgell, el nou centre de la Paz de Madrid, reformes a la Vall d'Hebron, l'Hospital de Mataró com a exemples més propers, però han fet molts projectes a nivell internacional.


 

El nou CAP de Pineda

Serà ambulatori de nova construcció, més gran i més equipat, i que substituirà l'actual CAP del Carrer Tarragona. La Generalitat ja va treure a concurs el nou equipament el 2018. S'ha de construir un edifici nou i més gran a l'actual aparcament del c/Tribala, on es traslladarà l'ambulatori actual. L'ex-consellera Maria Geli ja va fer una visita a Pineda on va fer l'anunci el 2010. La Generalitat i l'Ajuntament de Pineda van valorar que el terreny era l'adequat pel nou edifici, i l'Ajuntament de Pineda va fer la cessió del terreny.

 

1

 

1
CAP actual al Carrer Tarragona