Vés al contingut
1

Mossos i Policia Local detenen tres homes a Pineda que manipulaven màquines escurabutxaques per guanyar el premi més elevat

 

Fotos. Mossos d'Esquadra

 

Els detinguts formaven un grup criminal especialitzat en estafes i intrusió en sistemes informàtics. Tenen entre 29 i 40 anys. La investigació es va iniciar el 28 de juny quan els investigadors van saber que una de les màquines escurabutxaques d'un bar de Pineda havia estat manipulada.

Els propietaris del bar van citar els tres homes per recollir la part del premi que no havien pogut cobrar per manca d’efectiu de la màquina. Tot seguit, van contactar amb els Mossos per explicar l’estafa i mostrar les imatges gravades des de la càmera de seguretat del local.


 

La Policia local de Pineda va ajudar en l'operació i es van identificar els tres homes. Els estafadors duien més de 2.300 euros en efectiu i, a més, dins del seu cotxe els agents van localitzar objectes habitualment utilitzats per manipular maquinària, com ara: tornavisos de diverses mides, pega, pinces metàl·liques, ganxos, filferro, i una bossa de plàstic amb 220 euros en monedes petites. Els tres homes van ser detinguts.

S'havien especialitzat en la manipulació del sistema informàtic de les màquines escurabutxaques per tal d’aconseguir el premi més elevat. Per fer-ho, dissimuladament forçaven el compartiment on es troba el sistema informàtic per tal d’alterar-lo.

Arran d’aquestes detencions, els investigadors van relacionar el grup amb dos fets en els quals també s’havien manipulat màquines escurabutxaques.

Els arrestats van passar a disposició del jutjat de guàrdia d’arenys de Mar que va decretar llibertat amb càrrecs.

 

1