Les XI Jornades Econòmiques han destacat per la qualitat dels ponents i els continguts pràctics
Conferència de Bruno Pérez. Fotos: Ràdio Pineda
Les XI Jornades Econòmiques "El món digital i l'empresa", celebrades aquest dijous a l'Auditori han destacat per la qualitat dels ponents escollits i també per ser molt pràctiques quant als continguts. Les Jornades han tractat les llums i ombres del mon digital, els pros i contres. El regidor d'Empresa, Jordi Masnou, ha fet un bon balanç de les Jornades, que han permès, segons ha explicat, preveure problemes, posar en alerta del que hem de tenir en compte, i alhora aprofitar oportunitats".
Les Jornades es van cloure ahir a la tarda amb la conferència de Bruno Pérez, expert en ciberseguretat i privacitat. Va dónar consells pràctics per als empresaris assistents, però també recomanacions molt útils per a tothom. L'expert va alertar de la importància de canviar freqüentment les contrasenyes de gmail i l'ID d'Appel, i no fer-les servir per altres pàgines i estar al dia de les actualitzacions de les diferents aplicacions. Altres consells importants com tapar la càmera dels dispositius que tenim a casa, buidar fotos de mòbil, eliminar correus antics , mai enviar un número de compte pel mòbil o correu, així com evitar tenir en DNI al mòbil. De fet, va posar exemples de casos reals de com els estafadors poden robar-nos dades.
El regidor Jordi Masnou ha explicat que valoraran amb l'equip de govern organitzar una xerrada amb Bruno Pérez per al públic en general.
L'Assistència no va ser tan elevada com en anteriors edicions, i per això s'estudiarà escollir noves dates. Les Jornades, Organitzades per l'Ajuntament de Pineda, centre Innova, han arribat a l'onzena edició i han estat gratuïtes per a tots els inscrits.
Les Jornades les va inaugurar l'alcalde de Pineda, Xavier Amor, posant en relleu que són pràctiques i formatives, destacant que "cal dir la veritat" i tractar "les llums i ombres". L'objectiu -va dir- és ser útils i transmetre informació.
La periodista i experta, Social Media Manager (estrategia digital), Mariola Dinarés, va començar les jornades amb els seu lemes que són:
-Stop alarmisme digital
-Tothom té una vida digital sense saber-ho
-Per criticar s'ha de conèixer
-La xarxa no té edat
Va analitzar els pros i contres de les xarxes socials i, en conjunt, del món digital a l'empresa. Va parlar de la importància de ser a Linkedin per a totes les empreses i empresaris, la importància del marketing digital, les diferents xarxes i usos, els algoritmes, i la diversificació de "creadors i creadores digitals". També va parlar de ciberseguretat i les potencialitats del metavers.
La segona ponència del matí va anar a càrrec de Josep M. Martínez, webmaster de Jardín de Ideas: agencia de marketing digital. Va parlar sobre la urgència de ser visible en el món digital i totes les possibilitats que pot trobar-hi una empresa, i va explicar que «només pot vendre qui sigui visible i el món digital és molt important actualment». Va afegir que «les xarxes socials hi juguen un paper igual que la web, i les relacions socials digitals».
Al migdia es va fer una taula rodona on diferents experts han debatut sobre els seus coneixements: Ester Bernadó, Directora de l’Escola Superior Politècnica del Tecnocampus; Marc Gàlvez, director Clautic; Joan Guardado, cap de la unitat d’investigació de l’ABP d’Arenys; i Maria Riera, representant del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona.
A la tarda, Albert Orriols, Manager de governança, Seguretat i Qualitat de SERHS Serveis, va fer una ponència sobre ciber-seguretat. Va posar xifres al risc que suposa per a les empreses patir un ciberatac: "Més del 60% s'han vist obligades a tancar després de patir un atac digital".
I les Jornades es van cloure amb Bruno Pérez Junca, expert en seguretat i pèrit judicial informàtic forense. "No estem utilitzant la tecnologia amb responsabilitat, ni molt menys ens informem sobre les actualitzacions que apareixen. És per això que som molt més vulnerables del que pensem". Les jornades van estar presentades per Maria Cinta Méndez.