Vés al contingut
1

Entrega dels Premis d'Educació Viària que serviran per fer el calendari de 2023 de la Policia Local de Pineda

 

Missatges per ajudar a prevenir accidents i de civisme, han estat els eslògans dels dibuixos guanyadors en l'edició del calendari de Seguretat Viària de Pineda. Aquest dimarts a la tarda s'ha fet l'entrega dels premis dels dibuixos que han fet els alumnes de 5è i 6è de Primària de totes les escoles de Pineda que han participat al Concurs de Dibuix d'Educació Viària de la Policia Local. Amb els dibuixos premiats, l'Ajuntament de Pineda i la Policia Local editaran el calendari 2023 d'Educació Viària.

L'acte d'entrega de premis va estar presidit ahir per l'alcalde de Pineda, Xavier Amor i també hi ha estat la regidora de Seguretat i Mobilitat, Sílvia Biosca i l'inspector en cap de la Policia Local, Carles Santacreu, i l'agent Pilar Romero de l'Àrea d'Educació Viària entre altres. Tots van destacar el treball que s'ha fet en família per preparar els dibuixos del calendari, i la importància de l'educació viària i la tasca del conjunt de la Policia Local, pel valor de la seva feina.

 

1

 

1


 

Durant els parlaments, s'ha posat èmfasi en els missatges molt diversos que han fet els nens i nenes de Pineda i que destaquen sobretot, l'ús de la bicicleta i els monopatins, i aspectes com respectar els senyals de trànsit i la protecció de les mascotes.

També es van fer mencions especials a altre alumnes que també serviran per il.lustrar el calendari, i també s'han fet mencions a alumnes amb necessitats educatives especials.

L'alcalde pinedenc Xavier Amor ha dit que el concurs «és l'excusa perquè els més petits donin missatges als pares per evitar accidents». També ha dit que «és una aposta política que fa molts anys que es du a terme i això és un bon model de poble». També ha dit que «és important que els infants hagin pensat el missatge, que es transmet a les famílies».

Amor ha fet un reconeixement a tots els nens i nenes que han participat i ha dit que el concurs vol fer pensar i reflexionar. El missatge és el més important a l'hora de fer el dibuix segons ha dit. Ha fet un reconeixement al recorregut de la Pili en fer aquesta tasca a Pineda. Ha dit que «volen crear espais de seguretat a la vila» i ha demanat als que van amb patinet «a no fer bogeries i ha explicat la nova ordenança de circulació a Pineda».Ha demanat als pares «a acompanyar als seus fills en un acte com aquest perquè és un reconeixement als més petits».

 

1

 

La regidora Sílvia Biosca ha dit que «les dades de sinistralitat a Pineda són en general baixes, i això és també fruit de l'educació viària que es du a terme des de fa 20 anys a Pineda». Ha posat en valor l'educació viària a Pineda a primària i secundària. Fa 20 anys que es fa, i s'editen 3000 unitats que van a parar a tot Catalunya. Destaca la feina que hi ha al darrere i reconeixen la tasca i actitud de la policia local i la formació a les escoles.

L'Inspector en Cap de la Policia Local de Pineda, Carles Santacreu, ha dit que «els dibuixos sempre són sorprenents perquè aporten una visió molt interessant sobre les conductes de seguretat en el transit».

 

1


 

Al concurs hi han participat més de 500 alumnes de 5è i 6è de primària de les escoles de Pineda. Els nens i nenes han explicat els missatges del seus dibuixos pel calendari, tots dedicats a fomentar actituds cíviques al volant, en bicicleta, en patinet i també com a vianants.

L'entrega de premis s'ha fet a l'Auditori de Pineda.