Vés al contingut
1

Un grup de pinedencs portaran la Flama del Canigó fins a Pineda corrent i fent relleus

 

Foto de portada. Pep Basart

 

Enguany arribarà la Flama del Canigó a Pineda directament des del cim d'aquesta muntanya símbol dels catalans. El Montpalau Team coordina la baixada de la flama que s'encendrà el dia 23 a les 00 hores al cim del Canigó. Un grup d'unes 30 persones de totes les edats de Pineda baixaran la flama fins a Pineda en coordinació amb la resta d'equips de tot Catalunya. Seran 170 quilòmetres que es faran per equips, amb 1000 metres de desnivell positiu i 2500 de desnivell negatiu. Disposen dels permisos necessaris per fer aquesta acció, tal i com han fet altres entitats d'arreu del país.

Els organitzadors fa setmanes que preparen el projecte i els fa molta il.lusió portar la flama directament a Pineda. En tot moment tindran el suport d'un vehicle que els acompanyarà per qüestions logístiques.

 

La flama arribarà a la capella de Sant Antoni, aquest dijous 23 de juny a 2/4 de 8 de la tarda

Es farà una cercavila a peu fins la plaça de les Mèlies amb els diables i la Dauna, la dona d'aigua de la Colla de Geganters i Grallers de Pineda.

La ruta va del cim del Canigó al Pirineu, fins a Pineda, passant per Camprodron, Olot, Amer i Hostalric i un grapat més de pobles. Han ideat una torxa que manté la flama sempre encesa que permet portar-la corrent còmodament com si fos la flama olímpica.

Quan arribi a les 8 del vespre a la Plaça de les Mèlies, començarà la revetlla.


 

Revetlla Popular de la Plaça de les Mèlies

La Revetlla Popular de Sant Joan de les Mèlies està organitzada per vuit entitats diferents i comptarà amb un sopar popular, servei de bar, el pubillatge, els Grallers de Pineda, focs d'artifici amb els Diables de Poblenou, i a la nit concert de cançons en català amb la banda 'Julivert' i una sessió amb PD Fourquilles que acabarà a les tres de la matinada. Segons els seus organitzadors és una revetlla que vol recuperar l'esperit de la revetlla de Sant Joan al centre de Pineda després de molts anys de no celebrar-se.

Els actes començaran a les 8 del vespre a la Plaça de les Mèlies, amb l'arribada de la flama, encesa del peveter, parlaments, grallers, danses, sopar, i finalment els grups Julivert i Fourquilles. El sopar és a base de botifarra, beguda i no hi faltarà la coca i el cava. Hi haurà servei de bar tota la nit.

Les entitats organitzadores han fet públic que «cap d'elles guanyarà diners amb la revetlla sinó que els guanys que hi pugui haver serviran íntegrament per organitzar la revetlla de l'any que ve».

 

1
Encesa de la flama al cim del Canigó. Foto de Pep Basart

 

1


La ruta va del cim del Canigó al Pirineu, fins a Pineda, passant per Camprodron, Olot, Amer i Hostalric i un grapat més de pobles. Han ideat una torxa que manté la flama sempre encesa que permet portar-la corrent còmodament com si fos la flama olímpica. Han demanat els permisos necessaris per fer aquesta acció, tal i com han fet altres entitats d'arreu del país.

Els organitzadors fa setmanes que preparen el projecte i els fa molta il.lusió portar la flama directament a Pineda. En tot moment tindran el suport d'un vehicle que els acompanyarà per qüestions logístiques.

La flama arribarà el dijous 23 de juny a les 8 del vespre a Pineda a la Plaça de les Mèlies i a continuació començarà la revetlla popular de Sant Joan.

 

Coneix aquí les revetlles de Sant Joan que es fan a Pineda

 

1