Vés al contingut
1

El ple d'aquest dilluns debatrà les nova ordenança de circulació i una moció contra l'ocupació il·legal d'habitatges

 

Escolta AQUÍ Xavier Amor en l'entrevista prèvia al ple

 

La sessió començarà amb la Junta General Ordinària de la Societat Municipal Via a Punt SL. amb l'aprovació els comptes anuals i l'acta de la reunió.

 

En el ple es porta a aprovació inicial l'Ordenança de Circulació i també el quadre d'infraccions. L'alcalde de Pineda, Xaveir Amor, ha explicat que es fa atenció especial als patinets elèctrics, per regular la seva circulació i evitar accidents. Hi ha tres aspectes destacats que recull l'ordenança: Per circular amb patinet elèctric és obligatori el casc, els nois i noies de 12 a 15 anys només podran circular si els pares han omplert a l'Ajuntament de Pineda un formulari amb el permís, i en tercer lloc, es regula la velocitat màxima de 20/h en determinades zones, i donant preferència primer als vianants.

 

En matèria econòmica, com a punt destacat, passa per ple la liquidació del pressupost general de l'Ajuntament de Pineda de l'exercici econòmic del 2021, un punt que no s'ha de votar, ja que és a títol informatiu. Hi ha un tancament positiu. Xavier Amor ha dit que la tresoreria de l'Ajuntament està sanejat, l'endeutament ha baixat any rere any i que divendres va signar les darreres factures pendents de l'any passat, que es van endarrerir per problemes de tresoreria. També en matèria econòmica es porten a aprovació dues modificacions de crèdit del pressupost vigent, les liquidacions del servei municipal d'aigua potable dels anys 2019 i 2020 i una modificació dels preus públics de l'Escola Municipal de Música.

 

En el ple també s'informara de l'inici dels tràmits per al nomenament del jutge o jutgessa de Pau substitut de Pineda de Mar.


 

Moció «Contra l'ocupació il·legal d'habitatges al municipi»

El ple municipal debatrà avui una moció «Contra l'ocupació il·legal d'habitatges al municipi», que presenta el PSC. Es vol sumar a la recent proposta de declaració i moció adoptada per l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità de Barcelona Es fa davant el greu increment d’activitats delictives en relació a l’ocupació il.legal d’habitatges de propietat privada.

Xavier Amor ha volgut deixar clar que es diferencia clarament la situació de les famílies vulnerables del que són les màfies, que estan actuant i creen problemàtiques

Xavier Amor ha dit que manquen polítiques d'habitatge efectives per part de la Generalitat i ha posat com exemple el fet que una família que ja té atorgat un habitatge social pot trigar entre un any i mig i dos anys per poder anar-hi

 

La sessió acabarà amb el torn obert de paraules dels grups municipals.Poeu seguir en directe el ple des de les 5 de la tarda per radiopineda.cat, APP de Ràdio Pineda i canal YouTube de l'Ajuntament