Vés al contingut
1

Els productors de maduixes esperen fer una bona temporada

 

La maduixa del Maresme es caracteritza per tenir un gust dolç però amb un punt d’acidesa, aroma agradable i un color vermell intens i és un dels símbols de la comarca. Recordem que la major part de les maduixes que es conreen al Maresme es comercialitzen al mercat interior.

Un dels productors és Jordi Pérez, que ha dit que «al Maresme es potencia un producte de qualitat i el consum és interior perquè hi ha poca producció». També ha dit que «amb l'arribada de la calor la maduixa serà més petita però també més gustosa i més dolça».


 

La maduixa del Maresme

A més de ser un producte de proximitat, de km 0, compta amb una llarga llista de beneficis per la salut, com la de reforçar els ossos, augmentar les defenses o tenir un gran efecte antioxidant. En les jornades hi participen un total de 30 restauradors, 12 productors d’horta i fruita, 5 elaboradors d’ous, carns i derivats, 11 elaboradors de pa i dolços i 3 de mels, melmelades, patés i conserves de 18 municipis de la comarca que ofereixen diferents propostes gastronòmiques on la maduixa hi té un paper destacat.


 

5 restaurants de Pineda participen a les jornades gastronòmiques ‘Temps de Maduixes’

Els restaurants pinedencs Can Formiga, Chicken&Fish, Pizzeria Que bona!!, el Pura Brasa i el Saboréate participen fins el dia 29 de maig a les jornades gastronòmiques ‘Temps de Maduixes’. L’objectiu d’aquestes jornades és destacar la maduixa com un dels productes locals i singulars de la comarca que també s’utilitza per fer plats dolços i salats, amb producte de la terra i del mar i que es pot maridar amb vi o escumosos de la DO Alella.