Vés al contingut
1

5 restaurants de Pineda participen a les jornades gastronòmiques ‘Temps de Maduixes’

 


 

Els restaurants pinedencs Can Formiga, Chicken&Fish, Pizzeria Que bona!!, el Pura Brasa i el Saboréate participen fins el dia 29 de maig a les jornades gastronòmiques ‘Temps de Maduixes’. L’objectiu d’aquestes jornades és destacar la maduixa com un dels productes locals i singulars de la comarca que també s’utilitza per fer plats dolços i salats, amb producte de la terra i del mar i que es pot maridar amb vi o escumosos de la DO Alella.

La maduixa del Maresme es caracteritza per tenir un gust dolç però amb un punt d’acidesa, aroma agradable i un color vermell intens i és un dels símbols de la comarca. Recordem que la major part de les maduixes que es conreen al Maresme es comercialitzen al mercat interior.


 

La maduixa del Maresme

A més de ser un producte de proximitat, de km 0, compta amb una llarga llista de beneficis per la salut, com la de reforçar els ossos, augmentar les defenses o tenir un gran efecte antioxidant. En les jornades hi participen un total de 30 restauradors, 12 productors d’horta i fruita, 5 elaboradors d’ous, carns i derivats, 11 elaboradors de pa i dolços i 3 de mels, melmelades, patés i conserves de 18 municipis de la comarca que ofereixen diferents propostes gastronòmiques on la maduixa hi té un paper destacat.