Vés al contingut
1

El ple de l'Ajuntament de Pineda aprova una moció del PSC pel foment i finançament de l'educació de 0 a 3 anys

 

La moció traca la «corresponsabilitat i cogovernança amb el món local pel que fa al foment i al finançament de l’educació de 0-3 anys a Catalunya».

La moció insta «al govern de la Generalitat de Catalunya a abordar la universalització de l’Educació infantil, mitjançant el creixement del nombre de places públiques a on estableixi el nou Mapa de 0-3 anys de Catalunya, millorant el finançament de les places actuals i, posteriorment, avançar vers el finançament complert del terç del cost de la plaça corresponent a les famílies.»

La regidora d'educació, Sandra Pérez Maldonado, va alertar que «el fet que sigui gratuït, de la forma que està plantejada, farà que hi hagi més demanda de places, i com no es garanteix la universalitat no hi haurà places per a tothom». «També cal que els ajuntaments rebin els recursos de la Generalitat.»


 

La regidora portaveu d'ERCJxP, Mònica Palacín, va dir que una part de la moció és acceptable però l'altre posa en qüestió un acord fet amb les entitats municipalistes. «Els ajuntaments socialistes no estan contents, però s'ha fet molta feina per aconseguir la gratuïtat i l'objectiu és la universalitat». Va dir que «saben que amb aquest acord es necessitaran més places» Va anunciar que les llars d'infants privades tindran ajuts de 800€ per famílies i això no ho han dit. I pel que fa al retorn del deute, està aprovat pel Parlament i ja han començat a cobrar. La mesura el que vol és que les dones puguin tornar al món laboral. Es van abstenir en la seva votació.

 

El regidor portaveu de Pineda En Comú, Marcos Ortega, va dir en el ple que celebren «que es fan passes en favor de les famílies, però sense un bon finançament no és possible avançar, i és insuficient». Va dir que «cal tenir en compte que s'està millorant la garantia de la igualtat d'oportunitats i una bona educació, i per això va votar a favor». Van votar a favor.


 

La regidora Noemí Llorens ha dit que «entenen que la moció es presenta per millorar el servei al nostre municipi». És una feina prèvia que s'ha fet i cal valorar com a servei educatiu. Ha demanat consolidar la gratuïtat i, a posteriori, la universalitat.