Vés al contingut
1

Temps variable i ambient fresc

Foto: Ràdio Pineda

 

 

 

EL TEMPS

 

Màxima d’ahir: 14’5º

 

Mínima d’avui:

 

 

Previsió:

 

Avui dimecres tenim un dia ennuvolat, tot i que a la tarda es podrien obrir algunes clarianes.

 

Demà dijous hem d’esperar un dia de sol tot i que el vent serà notícia perquè bufarà amb força amb cops superiors als 50km/h. La mar s’agitarà i pujaran les temperatures amb màximes voltant els 15º.

 

Divendres es mantindrà el sol, amb alguns núvols prims i el vent de garbí seguirà bufant amb cops moderats de 40km/h. Arribarà un front a última hora del dia que farà que es reforci una mica més el vent. De cara a dissabte esperem un augment de la nuvolositat i risc d'algun ruixat feble. Ho anirem seguint.

 


 

Resum meteorològic del mes de març


 

La temperatura mitjana del mes de març ha estat d’11’8º, una temperatura normal, amb mínimes no gaire baixes i màximes que han quedat curtes.


 

El total de pluja que hem recollit ha estat de 135 l/m2 a Pineda centre i 165 a Pineda nord. Altres anys, 2010 i 2011 vam superar els 135 litres a Pineda Centre. Però a Pineda nord, des que tenim registres, no haviem arribat als 165 litres, per tant, s’ha batut el record, pel que fa acumulació de pluja, dels últims 25 anys.

 

Pel que fa a les ventades destaquem el dia 30 amb un cop de vent de 70km/h i també destaquem els 18 dies de pluja.

 

Des de l’any 1968 que no haviem tingut un mes de març amb falta d’insol·lació, poques estones de sol.

 

Destaquem el temporal de mar del dia 15 al dia 27 de març amb vents de llevant, xaloc i gregal han fet que les onades augmentessin a la línia de la costa, i que han provocat les destrosses a la via fel tren de Santa Susanna.

 

Per tant, ha estat un mes de març excepcional, sobretot amb pluja perquè les comarques de Barcelona i Girona és on ha plogut més de tot Catalunya.

 

Dades del temps: Jordi Pérez