Ampli seguiment de la vaga de l'Ensenyament a les escoles i instituts de Pineda
Manifestació del professorat aquest matí a Barcelona (ACN)
Aquest dimarts han començat cinc dies de vaga dels docents en contra de la política del conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, i per reclamar millores. Una vaga que ha tingut un ampli seguiment a les escoles i instituts de Pineda.
En alguns centres, el seguiment ha estat majoritari, tenint en compte també que els sindicats han criticat que els serveis mínims són molt alts. Per exemple, a l'Escola Mediterrània i l'Escola Sant Jordi, només han treballat els serveis mínims, i a les escoles Aloc, Poblenou, i Jaume I, hi ha hagut una participació a la vaga de més de la meitat del professorat. També amb força seguiment per part del professorat però amb menys incidència, a l'escola Aloc han fet vaga el 45% del professorat, Sant Jordi (30%), Montpalau (22%) i Antoni Doltra (25%). Al CEE Horitzó, on els serveis mínims són més alts per tractar-se d'una escola d'Educació Especial, 10 persones fan vaga d'un total de 39 professionals. I a l'escola concertada FEDAC Pineda, 7 professionals de 17.
A l'Institut Pineda ha fet vaga el 75% del professorat, a l'Euclides el 50% i, amb les dades fins al migdia, al Joan Coromines el 30%.
Es tracta d'una vaga que té el suport dels 7 sindicats de l'enseyament: USTEC, CCOO, UGT, la Intersindical, Professors de Secundària, la CGT i la USOC. La vaga continua convocada per demà i fins dimecres, i també el 29 i 30 de març. A més, el 23 hi ha convocada una nova aturada pel català.
Els sindicats reclamen recuperar les retallades i arribar al 6% del PIB en inversió educativa, reduir ràtios, estabilitat del personal interí, retirar el nou currículum i el nou calendari escolar i el compromís del conseller sobre el català. Reclamen també la dimissió de Cambray. Des del Departament d'Educació asseguren que tenen voluntat d'escoltar els sindicats i arribar a un acord abans que acabi aquest curs.