Vés al contingut
1

Tots els grups municipals demanen al ple de Pineda responsabilitat durant el Nadal

 

Escolta el ple municipal

 

El ple porta a aprovació una declaració per un acord polític per la millora de la qualitat de l'aire que s'ha aprovat per unanimitat. També s'ha aprovat una declaració de la Xarxa de Pobles i Ciutats cap a la Sostenibilitat de Diputació de Barcelona. El ple ha aprovat els criteris per a pagar una paga de productivitat per als treballadors de l'Ajuntament de Pineda. El PSC ha votat a favor d'establir uns criteris per a dur a terme la paga d'acord amb el que diu un informe d'intervenció municipal. Segons ha explicat l'equip de govern, «mantenen el compromís de pagar els diners pactats als treballadors i cal tenir postures pro-actives per ambdues parts». Segons ha dit que «no es vol deixar de pagar el compromís amb els treballadors, i el millor hauria estat el consens, però segons ha dit, es farà el pagament en relació als criteris que ha establert l'Ajuntament».

ERC-JxP s'ha abstingut però asseguren que «no coneixen tots els detalls i saber com s'acaba repartint la paga». Pineda en Comú ha dit que «la paga es va crear arran d'un deute històric amb els treballadors i es va fer un acord que ara canvia i s'hauria d'haver fet amb més temps i tenir els treballadors motivats». També s'han abstingut en la votació. EM-JxCat ha dit que «algunes coses no s'han fet bé perquè no hi ha acord». La seva portaveu ha dit que «no han tingut ni temps de tractar-ho» i tot plegat s'hauria pogut preparar amb temps, per això han votat en contra del punt.


 

El ple ha aprovat l'adjudicació de treballs per la millora de l'enllumenat públic de Pineda i aprovar una inversió de millora per al municipi i més sostenible. El punt ha rebut el vot del PSC, ERC-JxP, PEC i l'abstenció d'EM-JxCat.

ERC-JxP ha demanat «fer una visita conjunta pels carrers de Pineda per valorar entre tots quines són les zones fosques de Pineda». PEC ha dit que és important millorar la il.luminació de Pineda i solucionar mancances importants i EM-JxCat ha dit que «no s'ho acaba de creure les millores i per això no hi podia donar suport». Telèfon d'incidències de l'enllumenat: 900 13 13 26


 

El ple ha aprovat les tarifes dels taxis pinedencs per a 2022. Tots els grups hi han votat a favor.

També ha donat compte d'una modificació del cartipàs municipal. S'ha aprovat l'ampliació de la regidora de Cultura i Educació i la regidora de Gent Gran, que passen a tenir dedicació completa. També hi ha altres canvis com el canvi de competències entre algunes regidories sobretot de l'ús d'espais públics.

Durant el ple també s'ha informat que el ple del mes de gener s'avança al 24 de gener per a poder aprovar el pressupost municipal de 2022.

El ple d'avui també ha donat compte d'un contracte menor per fer obres d'emergència per la millora del drenatge del nucli urbà.


 

El ple també ha tractat el torn obert de paraules i decrets d'alcaldia i no s'ha presentat cap moció .Durant el torn obert de paraules els regidors i regidores portaveus s'han desitjat els bons auguris per l'any 2022 com és habitual al darrer ple de l'any. Han fet incís en la necessitat de tenir un pressupost que tingui en compte les persones i equitatius per una bona governança a Pineda. També han demanat unes festes el més positives possibles malgrat la pandèmia i han demanat trobar-se però sense baixar la guàrdia i tenir tota la responsabilitat. També han tingut unes paraules per les persones que ens han deixat enguany i per les famílies que ho passen malament. Han fet també una crida a consumir al comerç de Pineda.


 

El ple s'ha pogut seguir per www.radiopineda.cat i al canal Youtube de l'Ajuntament de Pineda. El podeu escoltar també avui a les 9 del vespre al 94.6 FM.