Vés al contingut
1

El centre d'informació per a treballadors estrangers (CITE) fa una crida per canviar la Llei d'Estrangeria

 

La secretària d'Acció Social del CITE, Estibaliz Pous, ha explicat que durant el 2020 han augmentat les consultes un 36% i l'usuari sol ser de perfil femení. En molts casos, són persones que treballen en la cura de la llar de la gent gran, i en la majoria de casos no tenen contracte i la seva situació és irregular.

Ha dit que la Llei d'Estrangeria hauria de tenir en compte la realitat que té el país «amb contractes només de dies» i el seu «reglament». També ha dit que «el conveni sobre els treballs a la llar continua sense garantir els drets de les dones».

També ha dit que «Catalunya té cada cop una població més envellida, on caldran més treballadors i treballadores socials, que cuidin a la gent gran i que facin tasques a la llar».

Dels treballadors destaca que els que tenen un treball regular, un 40% tenen contracte i la resta no. Dels que treballen de forma irregular, un 59% treballen sense cap tipus d'autorització ni contracte. La majoria dels treballadors irregulars són de Colòmbia, Marroc, Senegal i Hondures.

Dels treballadors amb treball regular, un 18% ho fa al sector serveis, un 9% als sector de l'hosteleria, un 7% a la cura de la llar i un 2%a l'agricultura o al comerç.


 

També ha dit que «complir l'actual llei és molt complicat ja que cal demostrar un any de feina a temps complet per disposar dels permisos i tenir l'autorització administrativa».


 

Per a consultes sobre estrangeria, tramitació de documents o mobilitat internacional, adreça’t a les oficines del CITE de CCOO de Catalunya.


 

CITE de Pineda

El CITE de Pineda està situat al Centre Innova, C/Torres Quevedo 16. 93 767 15 60