Vés al contingut
1

Fi de les grans restriccions a Catalunya per la COVID

Foto: Carlos Aranda Unsplash

 

Catalunya entra aquest divendres en una nova fase de la pandèmia, amb la desaparició de la majoria de restriccions vigents fins ara. El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) ha publicat l'eliminació de gairebé la majoria de restriccions d'aforament encara vigents a la restauració, la cultura, l'esport exterior, les universitats i els congressos. Se suprimeix també el límit màxim d'assistents a esdeveniments i el nombre màxim de comensals per taula a la restauració, així com la distància entre aquests. La resolució concreta que tampoc hi haurà limitacions horàries en el desenvolupament de les activitats.


 

On sí es mantenen limitacions d'aforament és en equipaments esportius tancats, on continuarà sent del 80%. La mascareta continua sent obligatòria en espais tancats. El text també preveu la realització de concerts i festivals amb el públic dret i possibilitat de ball, en espais tancats. Es pot establir com a requisit d'accés el passaport COVID. D'altra banda, es manté la recomanació de no superar les deu persones en trobades familiars i de caràcter social. A més, es menciona la necessitat de mantenir la ventilació en espais tancats oberts al públic i altres establiments, ja sigui de manera natural o reforçada. També s'estableixen mesures d'organització per evitar aglomeracions en l'entrada a establiments i actes.


 

La resolució detalla que l'Rt es troba per sota d'1 i amb una tendència decreixent i afegeix que també baixen les hospitalitzacions. Per tot plegat, Salut justifica que es pot fer un pas endavant important en el nou procés de desescalada iniciat en les darreres setmanes.