Vés al contingut
1

Martí Làzaro i Lluna Martí: «Amb una ultramarató de 185 quilòmetres poses el teu cos al límit»

Escolta a Martí Làzaro i Lluna Martí

La pinedenca Lluna Martí ha estat la guanyadora sènior a la Ultramarató de Menorca de 185 quilòmetres i el seu company Martí Làzaro ha creuat la meta amb ella, assolint la 37ena posició general masculina. Els dos atletes del club pinedenc Montpalau Team van fer un temps de 26 hores 57 minuts 50 segons.

Han explicat que la ruta passa pel conegut com a Camí de Cavalls que envolta l'illa de Menorca des de Ciutadella a Maó i torna a Ciutadella vorejant tota la costa. Té poc desnivell però en canvi, els reptes són el terreny, la calor o la gran distància.

Lluna Martí i Martí Làzaro s'han preparat durant mesos per a poder córrer aquesta prova i han explicat que «cal tenir resistència física i mental, i estar acostumat a fer llargues distàncies i estar acostumat a estar moltes hores a l'exterior fent esport».

Han explicat que «va ser una sorpresa per la Lluna guanyar la prova femenina sènior, i la posició 37è a la general d'en Martí, en una cursa amb 250 corredors de tot arreu». Han explicat que van saber de la seva bona posició gairebé al quilòmetre 80.

1

També han explicat que «van acabar molt cansats» i aquestes proves «es poden fer de forma excepcional perquè el cos arriba al seu límit». Han afegit que «el cos pot petar pel gran desgast muscular o per problemes gàstrics, lesions a les articulacions i sobretot a les cames». S'han mostrat molt contents del seu resultats i dels temps que van aconseguir, que els va permetre dosificar molt el desgast durant tota la prova.

Han destacat la bellesa de la cursa en un entorn com és Menorca i tota la seva costa. Han afegit que «el més idear seria fer la ruta en tres o quatre dies», i han dit que «els venien ganes d'aturar-se a totes les platges i cales de la illa».

És una de les proves més dures de tot Europa i passa per zones amb una orografia complicada, platges i nuclis urbans.

La prova té també altres distàncies i aplega corredors i corredores de tot arreu.