Vés al contingut
1

Entra en funcionament el nou mòdul del CAP de Pineda per fer proves de Covid-19

Ja ha entrat en funcionament el mòdul prefabricat que acull la realització de proves a persones sospitoses de Covid-19 a Pineda. Forma part de la campanya impulsada per CatSalut i l’Institut Català de la Salut (ICS) de posar mòduls als centres d’atenció primària que presenten més dificultat d’espai. Aquesta millora se suma a l’ampliació del Consultori Local de Poblenou, que es va posar en marxa a mitjans d’abril, en unes obres que han anat a càrrec de l'Ajuntament de Pineda. 

Aquest matí han fet una visita als nous espais l'alcalde de Pineda, Xavier Amor; la directora de l'Àrea Bàsica de Salut, la dra. Adriana Ramos i la responsable de CatSalut, de la zona Selva Marítima i Alt Maresme (Regió Sanitària Girona), Maria Josep López Dolcet.

 

Escolta AQUÍ l'entrevista

 

La responsable de Catsalut ha explicat que «el mòdul suposa una millora en l'atenció de pacients i per als professionals. Ha afegit que «el de Pineda ha estat una prioritat» per manca d'espai. «Realment, Pineda és un dels nous CAP del territori que ens corre més pressa tenir el nou edifici, perquè sabem que està molt saturat. És una prioritat que compartim a nivell de totes les administracions». La Dra. Ramos ha dit que «el mòdul permetrà millorar l'atenció i reduir la pressió a l'edifici de l'ambulatori i en un futur s'hi faran més proves, a banda de les proves de la Covid-19, com poden ser les aspirometries».

El nou mòdul està situat a la plaça de La Granja (cantonada Tribala amb C/ Tarragona), proper al CAP de Pineda Centre i concentrarà la realització de proves a sospitosos de Covid-19. Les proves es feien fins ara a l’AquaHotel Promenade, que havia cedit les seves instal·lacions a l’ICS. La represa de l’activitat a l'hotel amb l’arribada de la temporada d’estiu, ha anat de la mà amb la posada en funcionament del mòdul.

1

 

1

 

 

Obres de millora al Consultori de Poblenou

Les obres al Consultori Local de Poblenou, que forma part de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) Pineda, van començar a principis de febrer i s’han allargat durant dos mesos. Durant aquest temps s’ha ampliat la zona de consultes i s’ha renovat l’àrea d’atenció a l’usuari. Els treballs han permès crear dues noves consultes en un centre que fins aleshores en tenia 9, a més d’habilitar un nou espai de treball pels professionals de la unitat d’atenció a la ciutadania. La Dra. Ramos ha dit que «les dues noves consultes donaran més capacitat de treball al consultori de Poblenou i això beneficiarà als pacients».

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha destacat la importància de dotar de més espai el Consultori de Poblenou, amb les obres que s'han fet. Ha recordat que «s'amplien serveis i també pediatria, amb nou material». L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha dit que totes les administracions han de treballar conjuntament i ha afegit que «esperen veure aviat l'inici de les obres del nou ambulatori de Pineda». Xavier Amor també ha dit que «és una prioritat l'àmbit sanitari i cal posar-hi els recursos».

 

1

 

1

 

Durant el temps en que han durat els treballs, han conviscut les obres amb l’activitat assistencial del centre. Per aquest motiu, es van organitzar les obres en dues fases fet que va permetre que l’activitat programada funcionés amb normalitat. Les obres, amb un pressupost de 71.572 euros, han a càrrec de l’Ajuntament de Pineda de Mar.


 

Vacunació es traslladarà a l'Espai Sara Llorens

També s'ha anunciat que a partir de dimarts el nou espai de vacunació a Pineda serà a l'espai Sara Llorens de la Plaça de les Mèlies, en comptes de l'AquaHotel Promenade. La directora de l'ABS, la dra. Adriana Ramos, ha agraït el suport que han tingut des de la direcció de l'hotel durant tot aquest temps.