Vés al contingut
1

Una jove de Pineda estarà 9 mesos a Frontignan fent de voluntària cultural i de l’espai jove


 

Carla Martín, una jove de 22 anys de Pineda s’estarà 9 mesos a Frontignan dins el programa de Voluntariat del Cos Europeu de Solidaritat. Es tracta d’un programa dirigit a joves d’entre 18 i 30 per donar suport al servei juvenil i a les activitats culturals organitzades des del municipi.

La Carla estarà des d’aquest mes de maig fins al proper febrer instal·lada a la ciutat francesa juntament amb un altre voluntari, en aquest cas provinent de Portugal. A banda de realitzar tasques de suport en temes de joventut i cultura municipal, també tindran una formació continuada en llengua francesa. El programa del Cos Europeu de Solidaritat els finança totes les despeses del viatge, allotjament, manutenció, transport públic i els proporciona una bicicleta per desplaçar-se pel municipi.

Es dona el ca que Pineda i Frontignan (França) són dos municipis agermanats. Aquest agermanament es va produir al 2010 fruit de les similituds dels dos municipis i té com a objectius fomentar les relacions educatives, esportives i turístiques amb diferents activitats realitzades en visites mútues en dates assenyalades: festa major, fires d’entitats, etc.

 

1
Frontignan. Foto: Ajuntament de Pineda

 

Aquest intercanvi s’ha gestionat des del Servei de Mobilitat Internacional Jove del Maresme, un servei del Consell Comarcal del Maresme que guia i assessora sobre les oportunitats de la mobilitat internacional per a joves en termes d’estudis, oportunitats laborals i de pràctiques, voluntariat internacional, beques i turisme alternatiu.