Vés al contingut
1

El ple de Pineda aprova per unanimitat que la restauració pugui instal·lar terrasses a les calçades de forma excepcional

Els establiments sense terrasa podran demanar-ho a l'Ajuntament

 

El ple de l'Ajuntament de Pineda ha aprovat per urgència que els bars i restaurants que no tenen terrassa o jardí interior, puguin fer ocupacions de via pública, amb taules i cadires a la calçada, per l'any 2021. Serà un permís excepcional, a causa de la situació per la pandèmia, i en cap cas permanent. Caldrà demanar el permís a l'Ajuntament. És una proposta que va portar a aprovació l'equip de govern, i que també va rebre els vots i aportacions dels grups de l'oposició. També van dir que «s'hauria pogut aprovar abans» però van celebrar la mesura.

 

Podran ocupar màxim dos aparcaments (10 metres lineals)

Aquestes noves terrasses podran ocupar un màxim de dos aparcaments, el que suposa 10 metres lineals, i es trobaran el més a prop possible de la façana de l’establiment. Per garantir la seguretat tant de vianants, com de vehicles i dels propis clients, s’instal·laran elements de protecció de formigó. Aquestes despeses aniran a càrrec de l’ajuntament, els establiments només hauran de fer-se càrrec de la taxa per ocupació de via que determina l’ordenança fiscal municipal. En tot cas, només es cobrarà per l’ús efectiu en el temps d’aquestes terrasses, aplicant-se la bonificació pel temps que no ha estat instal·lada. El regidor Santiago Macip ha dit que «la mesura és excepcional per donar suport a les activitats econòmiques, facilitant al màxim aquesta autorització i alhora garantint la seguretat».

 

Unanimitat de tots els grups municipals

La regidora Meritxell Mateu, va expressar el suport d'ERC-JxP a aquesta mesura en favor dels establiments. També va agrair que s'incorpori la proposta del seu grup amb la petició als establiments que en acabar, recullin taules i cadires del carrer. Això és per evitar problemàtiques que s'han donat en algun punt de Pineda. El regidor de Pineda En Comú, Marcos Ortega, va dir en el ple que qualsevol mesura de suport a l'hosteleria és bona, i va recordar que des del seu grup ja havien fet la proposta al ple. La regidora d'En Marxa-Junts per Catalunya, Noemí Llorens, ha dit que calen mesures en aquesta línia per ajudar els sectors afectats per la pandèmia, i aquesta és una bona decisió per ajudar.

 

Petició a través de la seu electrònica de l'Ajutament: www.pinedademar.cat

Els establiments que vulguin demanar aquest permís d’instal·lació de les terrasses ho podran demanar formalment, un cop passi el període d'exposició pública dels acords de ple. Serà a través de la Seu Electrònica de l'Ajuntament, a pinedademar.cat, a través de la instància de terrasses que ja hi ha a la web municipal. Ja es pot demanar informació a l'Ajuntament o al Centre Innova de Pineda.