Vés al contingut
1

L’Hospital de Calella implanta l’alta precoç en el postpart quan hi ha risc baix

 

Foto: CSMS

 

Marxar a casa entre les 24 i 48 h posteriors al part comporta beneficis com la millora de l’adaptació familiar a la nova rutina i reforça els vincles efectius entre els progenitors i l’infant

Només s’hi poden acollir les dones que no necessitin cap tractament ni seguiment concret després del part i els nadons que es trobin en un bon estat de salut i no requereixin cap suport mèdic

 

L’Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella ofereix des d’aquest mes de març a les dones que acaben de donar a llum al centre la possibilitat de marxar a casa entre les 24 i les 48 h posteriors al part, acollint-se així al programa d’alta precoç. Un programa que es destina a les dones que han tingut un part i un postpart de baix risc i sense complicacions tant per a la mare com per al nadó.

La cap de servei de Ginecologia i Obstetrícia de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva Marta González ha dit que «l’alta precoç comporta diversos beneficis tant per a la salut de la mare com per a la del nadó, en un entorn més confortable per a la família”.

 

Es fa en el cas que el nadó no hagi tingut cap problema adaptatiu durant les primeres hores de vida. No ha de presentar cap malaltia que requereixi hospitalització, ha de poder-se alimentar sense problemes i les deposicions i miccions han de ser normals. També és necessària l’absència de factors de risc familiars, socials o ambientals com poden ser drogodependències, antecedents de maltractament infantil o malaltia mental d’algun dels membres cuidadors, entre altres. Abans de donar d’alta l’infant l’examen clínic que se li realitza ha de sortir sense cap anomalia.


 

Entrada d’un dels progenitors durant l’exploració dels nadons

En el marc de vetllar per un part i postpart respectats, també es permet la presència d’un dels progenitors a la sala on el personal d’infermeria porta a terme la revisió de l’infant en les seves primeres hores de vida. Fins ara, els progenitors s’havien d’esperar a l’habitació mentre es feia l'exploració al nadó. El canvi dona més tranquil·litat i confiança a les famílies, ja que saben en tot moment on està i què es fa a l’infant, reconeix Anna Ballester, cap de servei de Pediatria de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.