Vés al contingut
1

Sis autores pinedenques al nou llibre 'Dones Poetes de la Maresma'

Les autores, Emília Illamola i Queralt Morros a Ràdio Pineda

 

Coincidint amb la setmana del 8 de Març, l'editorial Voliana acaba de publicar el llibre Dones Poetes de la Maresma, de les autores Emília Illamola i Queralt Morros. Es tracta d'un recull literari i biogràfic que aplega un centenar d'autores de la comarca que han publicat poesia en català. De Pineda de Mar són sis dones poetes: Maria Serrat, Anna Ortega, Maite Barcons, Jèssica Ayala, Teresa Cabello i Maria-Josep Hernàndez.

 

Escolta AQUÍ l'entrevista

 

L'obra acaba d'arribar a les llibreries i pretén donar visibilitat a la veu literària de les dones de la comarca, amb una tria acurada que és alhora un document històric. Tot plegat configura «un paisatge poètic de la comarca» amb «una diversitat temàtica que és reflex de com les dones han vist el món» segons han dit les autores, Emília Illamola i Queralt Morros. A l'inici del llibre hi ha 14 autores destacades del Maresme, amb la seva bibliografia, i la resta són autores que han publicat. Les autores han parlat de les poetes pinedenques. Les autores, Emília Illamola i Queralt Morros, han explicat que es tracta de «dones que no són poetes aïllades, sinó dones que s'han relacionat amb el seu entorn, han participat de grups literaris i han estat implicades en moviments culturals».

 

1

 

La regidora de Cultura i Educació, Sandra Pérez, ha explicat que quan la situació de pandèmia ho permeti, es farà un acte de presentació a Pineda «per la rellevància que té, i pel fet que Pineda hi és representada amb sis autores», a les quals ha volgut felicitar. L'Editorial Voliana ha comptat amb el suport del Consell Comarcal del Maresme i l'Institut Català de les Dones, així com dels ajuntaments dels municipis on hi ha autores. L'Ajuntament de Pineda és un dels ajuntaments que han col·laborat.

 

Autores de Calella i Malgrat de Mar

De Calella hi ha Concepció Organ, Maria Cardona, Laia Noguera, Pepita Gallart i Teresa Teixidó i també es fa esment de Maria Teresa Sanz, Carme Catà i Anna Soteras.De Malgrat de Mar, les autores són Montse Pellicer, Anna Hernàndez-Turné i Neus Serra, i també es fa esment de Núria Serret i Mercè Blàzquez, que va viure a Pineda i actualment viu a Calella.

 

1
L'entrevista a Ràdio Pineda: Maria Josep Hernàndez amb les autores Emília Illamola i Queralt Morros