S'inicia el projecte per fer el nou Atles dels Ocells Nidificants del Maresme
És un projecte de ciència ciutadana i properament es farà una sessió informativa sobre com ajudar a elaborar el nou atles. Properament es faran els treballs sobre el terreny per elaborar el nou Atles dels Ocells Nidificants del Maresme. Hi col.laboren també diverses associacions de tot el territori que prendran dades sobre cada espècie i sobre cada espai. Cada participant s'encarregarà d'estudiar uns 4 quilòmetres quadrats per fer les observacions. El darrer atles es va fer fa quinze anys i l'ornitòleg Hèctor Andino «ha dit que es podran detectar canvis, que fins i tot puguin ser molt importants». Ha afegit que «la pandèmia ha despertat la sensibilitat de moltes persones per fer observacions d'ocells, tant al bosc com en zones habitades».
Ha afegit que «es tracta de poder observar tota la superfície del Maresme, tant al bosc com en zones urbanes o humides». Ha afegit que «hi ha moltes espècies que fan niu al Maresme i fa quinze anys la gran sorpresa va ser la descoberta que l'espècie de mussol gran duc feia niu també a la comarca».
Ha explicat que «caldrà afegir dades en una plataforma que recull també les dades de tot Catalunya i això acaba creant un mapa on s'hi pot veure la zona de cria de cada espècie». Ha animat a tothom a sumar-s'hi, encara que no es tingui massa experiència. Per això es farà una xerrada que explicarà el procediment per fer el treball i «tothom hi serà benvingut».
Aquí pots sumar-te a la proposta: