Vés al contingut
1

Covid-19: El Consorci Sanitari del Maresme i el TecnoCampus formaran personal de les residències de gent gran del Maresme

L'Hospital de Mataró Foto: CSdM

El Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) i l’Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus, adscrita a la Universitat Pompeu Fabra, impulsen un curs pioner dirigit als professionals sanitaris de l´àmbit geriàtric del Maresme. Té com a objectiu proporcionar-los coneixements i eines per millorar la capacitat ´atenció a la gent gran davant de la Covid-19. El curs s’iniciarà el proper 30 de novembre i els formarà principalment en el cribratge, valoració i/o intervenció de la insuficiència respiratòria. També en les síndromes geriàtriques, la malnutrició, la deshidratació i la disfunció deglutòria i la rehabilitació posterior de l’estat funcional.

 

Abordatge integral des de les residències. A més de les mesures obligatòries en vigor per a la gestió de la pandèmia a les residències, els promotors del curs consideren que els professionals d’aquests centres podran aprofitar millor els recursos i prendre millors decisions si disposen de més formació específica. “Per aquest motiu han cregut necessari posar en marxa aquest curs intensiu i fer tantes edicions com siguin necessàries per arribar a totes les residències de la comarca”, explica Ramon Cunillera, gerent del Consorci Sanitari del Maresme.

 

 

Equips multidisciplinaris. El curs, dirigit al personal d’infermeria, responsables higienicosanitaris, auxiliars d’infermeria, auxiliars de gerontologia i fisioterapeutes, és pioner a tot el país i podria ser un model escalable a tot Catalunya.