La Fiscalia demana tres anys de presó i inhabilitació pels regidors Carme Aragonès i Jordi Masnou i el cap de la policia local de Pineda pel cas dels hotels
Protestes davant l'hotel Checkin Montpalau la nit del 2 d'octubre de 2017
La Fiscalia de Barcelona demana tres anys de presó i inhabilitació per l'ex-regidora pinedenca, Carme Aragonès (PSC), el regidor Jordi Masnou (PSC) i el Cap de la Policia Local de Pineda per les presumptes coaccions exercides davant els amos de dos hotels de Pineda on dormien membres de les forces d'ordre públic desplaçats a Catalunya amb motiu de l'1-O del 2017. A la mateixa instrucció de la causa, el fiscal considera que no han quedat suficientment acreditats els fets d'un possible delicte de falsedat documental, atribuïts, entre d'altres, a Sílvia Biosca, i per tant, s'acorda el sobreseïment i no demana penes en aquest sentit.
Els fets es remunten l'octubre de 2017. L'escrit del fiscal contra l'odi i la discriminació, Miguel Ángel Aguilar, explica que als hotels de Pineda, Checkin Pineda i el Checkin Montpalau, van ser allotjats a finals de setembre de 2017 un total de 486 membres de la Policia Nacional desplaçats a la comunitat per la consulta sobiranista. Durant els primers dies no van haver problemes i fins a l'endemà del referèndum unilateral, el 2 d'octubre. Aquella nit, i segons recull el fiscal, els acusats es van presentar en un dels establiments amb el "ferm propòsit" de comminar els propietaris de la cadena hotelera, "prevalent-se de l'autoritat que representaven", al fet que expulsessin als agents que s'allotjaven en els seus locals.
L'acusació pública sosté que Carme Aragonès, com a màxima autoritat municipal, ja que l'alcalde es trobava absent de la població, es va dirigir directament cap al director de l'hotel Checkin Pineda i comptant amb "la presència i suport" dels altres dos acusats, el va comminar perquè desallotgés el contingent de policies nacionals allotjats en els dos establiments. El fiscal recull també que davant aquesta exigència, el director "li va posar al telèfon amb el gerent de la cadena, que li va manifestar la seva negativa a complir amb la seva petició, ja que no hi havia cap problema amb els agents".
Recordem que després de l'1 d'octubre van haver grans protestes davant de l'hotel de la plaça Espanya, amb molta repercussió mediàtica. L'escrit de la Fiscalia de Barcelona demana tres anys de presó i inhabilitació als dos regidors del PSC i al cap de la Policia Local de Pineda. Aquesta és la petició a l'espera de judici.
COMUNICAT DE L’AJUNTAMENT DE PINEDA DE MAR
Per la seva part, l'Ajuntament de PIneda ha emès un comunicat, que demana "respecte per la justícia i per les resolucions judicials i, alhora, per la presumpció d’innocència dels encausats". En el comunicat, "remarca que la voluntat dels encausats va ser la de realitzar actuacions tendents a millorar la situació de tensió ciutadana que es vivia els primers dies d’octubre al municipi". Aquest és el text del comunicat:
"A la vista de l’escrit d’acusació formulat pel Ministeri Fiscal en el procediment de diligències prèvies número 140/2018, en tràmit en el Jutjat d’Instrucció n.2 d’Arenys de Mar, fet públic avui, mitjançant el qual es demana l’apertura del judici oral contra l’exregidora de l’Ajuntament de Pineda de Mar, Carme Aragonès, el regidor Jordi Masnou, i l’inspector de la policia local, Carles Santacreu, pels fets succeïts en un establiment hoteler del municipi el 3 d’octubre de 2017, on la voluntat dels encausats va ser la de realitzar actuacions tendents a millorar la situació de tensió ciutadana que es vivia els primers dies d’octubre al municipi, s’emet el següent comunicat:
Cal tenir el màxim respecte per la justícia i per les resolucions judicials i, alhora, per la presumpció d’innocència dels encausats.
L’Ajuntament de Pineda de Mar col·laborarà amb la justícia en tot allò que se li requereixi relacionat en aquest procés judicial per tal d’aclarir els fets."
.