Vés al contingut
1

Xavier Amor: «Instal.larem càmeres de vídeo-vigilància a Pineda i dificultarem l'empadronament dels okupes»

 

ESCOLTA AQUÍ l'entrevista a l'Alcalde de Pineda Xavier Amor

 

Foto d'arxiu

 

Ràdio Pineda ha entrevistat aquest matí a l'alcalde de Pineda, Xavier Amor, sobre la problemàtica de la seguretat i incivisme , entre d'altres temes d'actualitat. L'alcalde de Pineda ha fet un bon balanç de la reunió dedicada a seguretat que han mantingut comerciants i representants de veïns, Policia Local, Mossos i Ajuntament. Ha explicat que van escoltar les inquietuds dels botiguers i representants de veïns que hi van participar i van valorar conjuntament possibles actuacions. Algunes propostes que es van debatre són les càmeres de vídeo-vigilància al carrer i posar el màxim d'entrebancs a l'empadronament en el casos d'okupes. Xavier Amor ha dit que «les dades diuen que el nombre de robatoris en termes generals no han crescut però s'han donat més casos en població veïnal de Pineda».

 

Ha explicat que, en general, amb les okupacions "Hi ha un tema de normativa que no ajuda. Per exemple amb les ocupacions, l'Ajuntament està molt limitat i no pot actuar en casos d'ocupacions fora de la llei vigent. Ha dit que hi ha ocupacions que són de delinqüents reincidents, i que s'han de posar totes les dificultats, "també en l'empadronament". La llei obliga a empadronar, «però nosaltres tenim mecanismes per posar entrebancs» segons ha dit.

En alguns casos, algunes okupacions de cases també impliquen grups que delinqueixen i generen malestar entre els veïns.

Xavier Amor també ha parlat de noves tecnologies i com poden ajudar en la seguretat, com és el cas de la vídeo-vigilància. Segons ha dit l'alcalde properament s'anunciarà un pla per instal.lar càmeres de seguretat a Pineda.

 

Reunió amb els botiguers d'aquí a quinze dies

L'alcalde de Pineda també ha dit que d'aquí a dues setmanes hi haurà una nova reunió per presentar proposta de millora de vigilància i de protecció per evitar robatoris i millorar la convivència a Pineda. Ha dit que «cal articular un millor mecanisme de comunicació entre botiguers i policia» i ha dit que «és important denunciar perquè si no es fa, aquell delicte no ha existit».

 

L'incivisme de grups de menors preocupa a l'Ajuntament

L'alcalde també ha dit que «hi ha altres grups amb una realitat més complexe de casos de persones que no estan legalitzades al país i on hi ha d'intervenir els Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil i Policia Nacional». Per últim també ha dit que «altres grups fan 'botellons' en zones com la platja de Pineda «i això s'ha de perseguir», ja que a més no compleixen amb la normativa vigent sobre la Covid-19.

Xavier Amor també ha dit que són conscients que al centre de Pineda, hi ha grups de joves, sovint menors d'edat, que fan actes incívics o que senzillament molesten a altes hores de la nit. L'alcalde ha dit que «no és normal que alguns menors d'edat estiguin de nit pel carrer». Ha dit que «ho volen treballar amb els educadors i els seus pares per anar eliminant aquesta situació».

 

Recordem que ara fa uns dies, un grup de persones i botiguers han presentat una instància amb queixes sobre l'incivisme i els robatoris que s'han donat aquest estiu a Pineda. En total han recollit 288 signatures de comerciants i veïns per demanar més seguretat i millores, sobretot al centre de Pineda. També han fet públic que han portat el tema al Síndic de Greuges de Catalunya. Diversos botiguers han alertat de robatoris a tot Pineda, especialment al centre de la població, tant en comerços com a persones vianants i també en domicilis particulars.