Vés al contingut
1

Pineda de Mar rep la col·lecció privada de fòssils d’Eduard Punset

Es pot visitar a la Biblioteca Serra i Moret. Després d’un any i mig de la mort d’Eduard Punset, l’Ajuntament de Pineda de Mar ha rebut la cessió durant 20 anys de la col·lecció privada de fòssils del divulgador científic. Punset tenia una relació especial amb Pineda i també hi tenia una residència on hi passava llargues estades.

Durant la presentació, feta a l'Auditori de Pineda, l'alcalde de Pineda Xavier Amor ha destacat «la vàlua de la cessió» i va fer un agraïment a la família per haver triat Pineda. També va parlar de la seva relació amb Punset, de qui va dir que «continua viu». Xavier Amor també va dir que «Eduard Punset era un gran científic però que sabia tenir conversa amb tothom amb un somriure que sempre recordarem».

Justament durant l'acte, es va demanar «no veure els fòssils com matèria morta, sinó com matèria viva, que explica justament la vida a la terra». La vídua de Punset, Suzel, ha dit que «Punset era un gran comunicador.

També ha dit que «va fer amistats a Pineda i va estar molt vinculat a moltes persones i ell valorava la relació entre veïns que va trobar a Pineda». Va dir que «li semblava un bon lloc per viure».

La Regidora de Cultura, Sandra Pérez, ha dit que «és una col.lecció que la gent entendrà i podrà gaudir d'un fons únic».

També ha dit que «els veïns de Pineda la tenen molt a l'abast» i ha explicat que «els fons s'ha pogut aconseguir per la relació que sempre ha tingut la família Punset amb Pineda»

 

La cessió de les peces s’ha materialitzat en un acte a porta tancada a l’Auditori de Pineda amb representants del consistori i de la família i amistats del científic així com del President del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme Joaquím Arnó.

 

 

1

 

1

 

L’estima i la relació d’Eduard Punset amb Pineda ja va fer possible que la Fundació Tharrats d’Art Gràfic exposés al 2016 la seva col·lecció d’art naïf haitià.

 

1
Xavier Amor i la família d'Eduard Punset

 

1

 

Peces del plistocè fins al paleozoic amb fins a 500 milions d’anys

La col·lecció de fòssils que Eduard Punset havia anat fent créixer durant tota la seva vida arran dels seus viatges per tot el món està composta per 92 peces que han estat datades en diverses eres com el cambrià (fa entre 541 i 443 milions d’anys), triàsic (252 i 201 milions d’anys), juràssic (201 i 145 milions d’anys) o el plistocè (d’entre fa 2 milions i mig i 100.000 anys). Per la seva rellevància i estat de conservació destaquen diverses peces d’ous de dinosaure, o les restes d’una gran tortuga i un cocodril.

 

1

 

1

 

1